No nie mam pojęcia co powiedzieć na temat postaci w tym sezonie ale ehh... Raz się żyje, nie?
Mimo iż w nowej erze jestem na chyba 3 odcinku? To wiem dokładnie co się dzieje w pozostałych przez oglądanie ich sobie ;) Po prostu mi się nie chce grać w NE.
LEIFTAN
Cholipa. Strasznie ciężko mi cokolwiek złego na niego wymyślić bo to moja ulubiona postać I WS na obu sezonach. Leifa wybrałem ze względu na jego charakter w The origins, ale to temat na inny wątek. Aktualnie, niezbyt mi się podoba jego wycofanie - zwłaszcza w tych pierwszych odcinkach. Wiem że może to dziwne ale brakuje mi jego obsesji na punkcie Gardzi, jak dla mnie to przez właśnie ten element, był on tak bardzo przeze mnie lubiany. Teraz jest taki... no nijaki właściwie XD
Pomijam kompletnie jego wygląd bo to jakaś katastrofa. Płaczę i ubolewam bo mam taką samą fryzurkę jak Leifu z TO i nawet tego nie zauważyłem przez dłuższy czas. #OddajcieMojegoDemona
NEVRA
W pierwszych chwilach jak zobaczyłem Leiftana, to chciałem już zmienić WS'a na Nevre... No ale on też mnie zawiódł. Kolejny emos do kolekcji jak widać, za niedługo to będzie można założyć grupę muzyczną. Nie zrozumcie mnie źle, rozumiem że przez siedem lat mógł się chłop zmienić, zwłaszcza jak jego dziewczyna była w jakimś krysztale przez ten czas ale I refuse to believe thats Nevra. Jak zwykle, pierwsze odcinki najbardziej mnie irytują.
Wygląd po raz kolejny, katastrofa. Gdzie jest opaska, największy problem. Zainwestuje nawet, kupie mu ją narysuje na tym ślepiu.
MATHIEU
Jest nudny. Nie mam nic do powiedzenia na jego temat, bardziej mi pasuję do roli postaci pobocznej typu Karuto czy Kero z TO. Postać która coś robi, ma swoją role ale nie jest WS'em. Z tego co widziałem to duża część osób podziela moje zdanie, cieszy mnie to.
Poza faktem iż wygląda jak zwykły człowiek (Którym jest.) to ma nawet spoko protezę. Wujek Elek approved, lecz to nadal tylko jedna część jego całego designu...
KOORI
No i się zaczyna. Nienawidzi mężczyzn z tego co mi wiadomo, a przynajmniej ma coś do biednego Mateusza... Co on ci zrobił kobieto? Podoba mi się że wpychają ją do dialogów z nim, on jest tak beznadziejny że musi go ktoś inny ratować XD Kocham Beemov <3
HUANG HUA
Co tu się stało. Nie mam pojęcia dlaczego ona jest taką wredną szm- przepraszam. No po prostu confusion. Martwi mnie, iż zaakceptowała Lancelota na szefa straży. Okej, okej - jakieś redemption arc czy coś ale... No po prostu nie. Denerwuje mnie swoimi 'mądrościami' definitywnie, nie dogadalibyśmy się. Strasznie sztuczna reprezentacja lesbijek, ale może to tylko według mnie.
KARENN
Na pewno wampirzyca jest bardziej dojrzała. Ale ponownie, o co chodzi z tym fanclubem Lance'a XD Każdy go chyba wielbi w K.G. Nie wiele mam do powiedzenia na jej temat, jestem neutralnie nastawiony.
EWELEIN
Tak samo jak z Huang Hua, co tu się stało. Ewka była silną, niezależną kobietą która mogłaby mi prawdopodobnie dać z liścia gdybym coś zrobił nie tak. Brakuje mi jej charakteru no cóż. Jest teraz lekko płytka, z jeziora zrobiła się kałuża. I to błota a nie wody. Po raz kolejny, sztuczna reprezentacja lesbijek w moich oczach.
LANCE, NO JAK JA MOGŁEM ZAPOMNIEĆ
OHOHO, Tu się nasłuchacie ode mnie. Jestem największym przeciwnikiem tej pomyłki, tego absolutnego szczura, tego karalucha paskudnego. Jak zwykle, w the origins nawet okej napisali postać, a teraz... Eh. Czemu on jest szefem straży? Chłop zabił własnego brata, rozbił kryształ dwa razy jak dobrze pamiętam, chciał zabić Garnek - prawie że ich zbawicielkę... Porażka. Mówiąc że chce Ashkore'a na WS'a miałem na myśli ASHKORE'A a nie to coś.
Kiedyś jeszcze więcej tego napisze ale aktualnie to ja nie mam energii na to. Trzeba napić się kawy zanim będę kontynuować moje wywody na temat Lancelotka. <3
Pamiętajcie że to moja opinia, I nie musicie się zgadzać. ;P