Odcinek był spoko, ale chyba wszystkie oczekiwałyśmy romansu po zapowiedziach.
Ogólnie robiłam notatki, żeby wiedzieć, co tu pisać, ale teraz jestem poza domem, więc najwyżej uzupełnię później, jeśli coś teraz pominę.
PLUSY:
+ROZKMINY GARDZI były takie prawdziwe. Te wszystkie wątpliwości itp. Ja prywatnie dawno nie miałam okazji budować nowych relacji miłosnych, ale jak sobie przypomnę, co się działo w mojej głowie, to był podobny mętlik jak u Gard. A niech nawet sobie unika swojego WS przez 2 dni... przecież to jest taka burza emocji xD
+Karenn to była moja ulubiona postać już w poprzednim sezonie i wciąć ją uwielbiam. Jej wsparcie było tym, czego oczekiwałabym od przyjaciółki.
+Huang Chu też genialna postać. Wybuchowy charakter dodaje jej autentyczności. Podobała mi się zarówno scena w laboratorium, gdzie uczy Gard alchemii, ale też mówi o roli feniksa jak i scena końcowa, gdzie obejmuje dowodzenie i radzi sobie lepiej niż którakolwiek szefowa dotąd.
+/-ILUSTRACJE nie wiem, czy wsadzić do minusów, czy do plusów, bo są ładne, ale oczekiwałam ilu z WSami. Ale zauważyłam, że dokładnie co 2'gi odcinek WSy dostają indywidualne ilu, a co 2'gi są ilu zbiorcze albo z innymi postaciami... więc następny odcinku nie zawiedź mnie xD
MINUSY:
-/+Nevra (jako WS)... no widzi, jak trudno przychodzi Gardzi rozmawianie o uczuciach i jeszcze sobie z niej jaja robi Niby wiem, że to gra, i skoro to jest WS to na pewno nas kocha lub będzie kochał... ale ja lubię wchodzić w buty Gard i myśleć, co ja bym realnie zrobiła... i bym my dała znać, że mnie wkurza. Niestety w tej grze mamy tak mało interakcji z WS, że nie warto się obrażać, bo trzeba sobie podbijać lovo kiedy tylko się da. Dodam tylko, że miło, że choćby przyszedł się pożegnać, skoro tylko Karenn i my wiemy, że wyjeżdża, to jednak jest to znak, że jesteśmy kimś więcej (a żegna się z nami jak nie jest WSem?). W sumie Nev jest w tym wszystkim uroczy, więc nie jest takim czystym minusem
-MAŁO INTERAKCJI Z INNYMI WS: rozumiem, że na tym etapie nasza Gard może mieć rozterki miłosne a my już nie. My musimy być pewne, że wybrałyśmy odpowiadającą nam opcję romansową, bo reszta WSów jest już olana xD A i tak na złość w ostatnim wyborze stwierdziłam, że cieszę się, że ostatnim kogo wiedzę jest Lence xD
-CAŁA LŚNIĄCA STRAŻ WYJECHAŁA W TAJEMNICY... pozostawiam bez komentarza
-KOLEJNY STRÓJ: obowiązkowy, brzydki i drogi
Skomentuję jeszcze, że ludzie są strasznymi agresorami (nie powiem, że to minus, bo gra może sobie kreować relacje i bohaterów jak tam chce, dopóki to logiczne), ale na tyle, ile nauczyła nas LUDZI historia, powinniśmy zdawać sobie sprawę, że agresja nie prowadzi do niczego dobrego i pokojowe rozwiązania zawsze są korzystniejsze niż działania wojenne. Mam tylko nadzieję, że ci żołnierze to samozwańcza grupa rebeliantów, a nie działają z ramienia rządowego.
Daję odcinkowi 6/10 ze względu na jego mechowość... był taki mech xD
Ostatnio zmieniony przez Nicki (19-10-2021 o 13h51)