"Ciemność niemal całkowicie wypełniła celę."
Cecilia Randall - Hyperversum
strona 76
"Jedni mówią, że świat zniszczy ogień. Inni, że lód..."
Strony : 1 ... 47 48 49 50 51 ... 56
"Ciemność niemal całkowicie wypełniła celę."
strona 76
"- Ciekawa pamiątka - uznał. - Skąd ją masz?"
"Zły jednorożec" - Platte F. Clark
Strona 328 lub 18
Ostatnio zmieniony przez Vandea (22-03-2024 o 12h43)
"Że jestem rozpuszczona i nigdy nie splamiłam się ciężką pracą?"
Dominika Skoczeń - "W imię Boga"
Strona 33
"Ojciec spojrzał na mnie i rzucił: – Dobrze, że jesteś. Biegnij do domu i powiedz, żeby przygotowali komnatę. Przynieś te swoje zioła i wszystko, co trzeba." "Królestwo Łabędzi" Zoe Marriott
Strona 189
"- No cóż... - rzekła powoli, nie bardzo wiedząc, od czego zacząć."
Strona 99
Ostatnio zmieniony przez Cuks (22-03-2024 o 23h48)
@Cuks nie podałaś numeru strony, więc otworzyłam pierwszą z brzegu książkę na losowej stronce
"Co rano samochód zabiera grupę opalonych ludzi na lotnisko, a po paru godzinach przywozi nowo przybyłych z bladymi twarzami, nie mogących się doczekać swojego tygodnia czy dwóch tygodni morza i słonecznej pogody."
Stefan Themerson - "Euklides był osłem"
Strona 77
"Strażnik odwrócił się, nie zauważając uciekinierów, opierających się o mur. Był zrelaksowany i niezbyt czujny: stanowił idealną ofiarę niespodziewanego ataku."
strona 100
"Ręka z papierosem zadrżała w drodze do ust."
Strona 404 lub 40
"Na domiar złego okazało się niebawem, że Sara cieszy się również wielkim mirem wśród koleżanek - i to nie dlatego, że potrafi dokuczać, ale owszem dlatego, że nigdy nie dokuczyła nikomu." "Mała Księżniczka" Frances Hodgson Burnett
Strona 174
"Nachylił się do niej, aż poczuła subtelną woń jego perfum."
Strona 11
"Przez ostatnie dwa tygodnie Daniel próbował zakończyć przygodę umiejscowioną w trzynastowiecznej Europie Środkowej przy pomocy bohatera, którego stworzył na swoje podobieństwo."
Cecylia Randall - Hyperversum
Strona 50
"Po chwili nadmężczyzna odetchnął głęboko, ocierając łzy z oczu."
Strona 55
"Wprost nad jego głową gwiazdy tworzyły cekinową wstęgę rozpostartą na tle niebieskawej czerni."
Frank Herbert - "Diuna"
Strona 211
"Może nie był daremny
taki wysiłek
taki ból."
Eugenio Montale - "Zwierzęce tropy"
Strona 67
"Lecz ludzie zazdrościli wybranym darów, które otrzymywali, i nie mogli znieść ich doskonałości."
Strona 252
''Niedawny żołnierz, lecz że wielkie miał dochody"
♣ ''Pan Tadeusz'' - Adam Mickiewicz ♣
strona 69
"Wątpię, by ktoś ośmielił się do nas podejść, jeśli wciąż będziesz toczył dookoła tym marsowym spojrzeniem."
Strona 131
"Stracimy zatem towarzystwo madame la comtesse, mam wszakże nadzieję, że tylko na kilka godzin- rzekłem z niskim ukłonem" "Carmilla"- Joseph Sheridan Le Fanu
Strona 115
"Wróciwszy z miasta, Tanuril ogłosił, że Danubia bezwzględnie chce ją widzieć na swoim noworocznym przyjęciu"
Strona 99
"- A więc proszę ją sobie zabrać - odparła Sara - Ja jej nie potrzebuję." -"Mała księżniczka" Frances Hodgson Burnett
Strona 139
"Widziała, jak stoi w szeregu innych skazańców, w tym swoim starym płaszczu, dumny, uparty i ponury, a lekki wietrzyk rozwiewa mu włosy."
Strona 211