1. Cień
To w takim razie usiądę i zacznę pić kawunie przy was. Z innej beczki jakie macie plany na tą noc?
Ostatnio zmieniony przez Fillia (02-05-2021 o 23h48)
Strony : 1 ... 234 235 236 237 238 ... 1325
1. Cień
To w takim razie usiądę i zacznę pić kawunie przy was. Z innej beczki jakie macie plany na tą noc?
Ostatnio zmieniony przez Fillia (02-05-2021 o 23h48)
1. Absynt
@Ciem ja mam wrażenie, że obrażają bo to stało się modne i tylko dlatego xD
Ja tradycyjnie coś bazgram sobie na boku bo w nocy mi się najlepiej tworzy
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (02-05-2021 o 23h49)
1.Obsydian
Jak to się mówi, kota nie ma, myszy harcują XD
Miłej kawusi @Fillia
@Eva, PERIODT. W sensie, już wcześniej uważałam, że to bez polotu, ale po przeczytaniu Lalki widać to jeszcze wyraźniej. Łęcka jak najbardziej ma wady i idzie się o dużo przyczepić, ale jest przy tym naprawdę ciekawą postacią
Ostatnio zmieniony przez CIementine (02-05-2021 o 23h49)
2. Obsydian
@Clem Też tak uważam kochana. Nikt nie mówi o tym co było nie tak z Wokulskim xD
@Fillia głównie to spać chyba. Ale posiedzę sobie jeszcze ze 2 godziny coś obejrze, pozwiedzam internet itp.
Ostatnio zmieniony przez Aven (02-05-2021 o 23h50)
2. Obsydian
Kogo obrażają? Postać z lalki?
Ostatnio zmieniony przez Myrida (02-05-2021 o 23h50)
1. Cień
No to ja już zostanę trochę popilnować, myszki! <3
Chyba sobie obejrzę rybki z ferajny dla mema
Btw ja lubiłam i rozumiałam zarówno Wokulskiego (Leiftan?) i Łęcką
Ostatnio zmieniony przez Taara (02-05-2021 o 23h50)
1. Absynt
Ooo, to zaczyna się robić ciekawie, "Lalka" to moja ulubiona lektura wszech czasów <33
1.Obsydian
Ja w sumie i Łęcką i Wokulskiego lubię. Mamy ze Stasiem podobny sposób myślenia, też czuję się pomiędzy romantyzmem a pozytywizmem, chociaż preferuję jednak tą logiczną część
@Qoona <3 Kto był twoją ulubioną postacią?
Ostatnio zmieniony przez CIementine (02-05-2021 o 23h52)
2. Obsydian
Ej ziomusie moje najdroższe, mamy źle policzne wygrane. O jedno w górę musimy pójść. Od postu @Clementine zamiast 123 powinno byc 124
Ostatnio zmieniony przez Aven (02-05-2021 o 23h53)
3 Obsydian
Ja Łęckiej nigdy nie lubiłam. Też na nią narzekalłam
Ostatnio zmieniony przez Myrida (02-05-2021 o 23h54)
1. Absynt
@Clementine, lubię je wszystkie, bo każda postać jest z krwi i kości z wadami i zaletami, wszystkie są ciekawe i nie mam jednej ulubionej ^^
Mnie nie podoba się, kiedy ktoś mówi, że "Lalka" to książka o miłości. Przepraszam bardzo??
1. Obsydian
już poprawiłam @Avenu
Najbardziej lubiłam Rzeckiego, ale Ochocki to kraszuwa największa
@Qoona, powiedziałabym, że to przede wszystkim książka o społeczeństwie oraz nieszczęśliwej miłości
Ostatnio zmieniony przez CIementine (02-05-2021 o 23h55)
2. Obsydian
Clem mi te dają taki vibe. (trochę szukałam, wiem)
klik
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (02-05-2021 o 23h55)
3. Obsydian
@Myrida Tak, teraz jest git
130
Ostatnio zmieniony przez Aven (02-05-2021 o 23h56)
1 Cień
Ej, myślicie, że na syfie zrobią butik z wszystkim z ostatnich lat?
1 Obsydian
Nie pamiętam dobrze lalki, mam raczej ogólne wrażenia o postaciach
@up Nie wiem nic na ten temat
Ostatnio zmieniony przez Myrida (02-05-2021 o 23h57)
1. Absynt
@Clementine, Dokładnie! Prus wymyślił obwinianie o wszystko s p o ł e c z e ń s t w a zanim Joker stał się modny xD
1.Obsydian
@Nymfa, znam z nich Riptide i Chlorine. Zainspirowałaś mnie do włączenia sobie tej drugiej
Ostatnio zmieniony przez CIementine (02-05-2021 o 23h58)
1. Absynt
Ochocki jest super xD Kocham jego pierwowzór - Julian Ochorowicz (ostatnio ogólnie dużo mam do czynienia z jego postacią przez studia xD). Miał ciekawy życiorys w wielu aspektach.
A co do lalki jako ksiązki o miłości to niee, w którym niby miejscu? xD Tam głównie chodzi o panoramę epoki i przekazanie tych wszystkich idei z nią związanych.
1 Cień
Pożar nie uderzył w syfa (o rany, ale byłabym zła, tutaj to niezbyt się udzielałam, ale na syfie siedzę od 8 lat)
2. Cień
@Taara zawsze mogą wstawić przed premierą nowego projektu, ale ja myślę, że zrobią, lecz będzie tam mało rzeczy.
Ostatnio zmieniony przez Fillia (02-05-2021 o 23h58)
1. Obsydian
@Taara wybacz źle przeczytałam, myślałam że pytasz o eldke
1.Obsydian
@Qoona i miał rację z tym roastem. Wkurzało mnie w Lalce jak arystokraci uważali się za lepszych, gdzie w sumie byli do bani i mieli tylko tytuł XD
@Eva, czyli istnieje jednak facet idealny, który dodatkowo nie jest fikcyjny? O.O
1. Obsydian
Clem cieszę się :> lalki nienawidzę i wiem, że jest w niej wiele motywów do matury, ale tylko i wyłącznie dla tego, że jest dłuuuuga.
lalka
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (03-05-2021 o 00h00)
1 Cień
@Myrida luzik luzik właśnie się nie skapnęłam też o czym piszesz xD
Zaczęłam sobie Suśkę przebierać, i o rany, o ile wygodniejsze to jest niż na eldzi.... Ubieranie na eldaryi to jednak masakra xD