Masz ładne pismo?
/Z chłopakiem i z moim zwierzątkiem.
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-09-2021 o 19h39)

Strony : 1 ... 893 894 895 896 897 ... 1527
Masz ładne pismo?
/Z chłopakiem i z moim zwierzątkiem.
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-09-2021 o 19h39)
Z kim najczęściej robisz zdjęcia? Ze swoimi zwierzakami, osoba partnerska, rodzicami, przyjaciółmi?
W moim słowniku są całkiem normalne i uważam, że są zrozumiałe. Bardzo często korzystam z osobatywóch, bo są najbardziej neutralne i wygodniej jest mi z nich korzystać niż wyginać się, by tworzyć zdanie bez wskazania na płeć autora lub autorki. Drugim zwyczajem jest właśnie powadawanie damskiej jak i męskiej formy danego wyrazu. Bardzo mi się podoba używanie podłogi. Słowa mają moc i są kluczowe w komunikacji i dobieranie ich odpowiednio do osoby do której mówię jest dla mnie ważne.
Ostatnio zmieniony przez falafel (17-09-2021 o 19h50)
Co myślisz o osobatywach takich jak osoba partnerska, osoba uczniowska? Myślisz, że mogą się u nas przyjąć?
Czasem jak chcę sobie potańczyć do muzyki w obcym języku to nie obchodzi mnie o czym jest piosenka, byle fajnie brzmiała. Ogólnie w sztuce zabawy z formą potrafią być bardzo fajne, choć osobiście uważam że dobrze jest mieć jakiś powód/wymówkę do robienia czegoś dziwnego formalnie. Zwykle odrzucają mnie rzeczy z przerostem formy nad treścią, ale jeśli to krótkie dzieła jak np. Tango (taka animacja krótkometrażowa ciekawa formalnie) to czasem mi się podobają. Eksperymenty są dobre, bo można odkryć coś nowego, co da się później wykorzystać na większą skalę i to moim zdaniem całkiem wartościowe. I jak mówiłem w takiej prostej rozrywce dla mas można przymknąć oko na brak treści, bo nie dla niej ludzie słuchają muzyki czy oglądają filmy typu szybcy i wściekli. Co nie zmienia faktu, że najbardziej doceniam dzieła gdzie i forma i treść są na wysokim poziomie
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-09-2021 o 20h17)
Czy forma jest ważniejsza od treści? Jeśli tak, to w jakich przypadkach?
/tak, paella
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-09-2021 o 20h25)
Ostatnio zmieniony przez Deergod (17-09-2021 o 20h50)
A ty masz coś takiego?
// Staram się kupować ubrania intencjonalnie, więc podczas zakupów chodzę po wielu sklepach, ale w moim koszyku ląduje bardzo mało, także mam problem z wymienieniem jakiejś konkretnej sieciówki, która spełniała by moje ciuchowe marzenia. Chociaż po przemyśleniu... Szachownica ma sporo fajnych rzeczy :>
Ostatnio zmieniony przez Qoona (17-09-2021 o 20h49)
Ostatnio zmieniony przez Sylphe (17-09-2021 o 21h01)
Zamówiłaś kiedyś coś z Internetu i Ci nie przyszło?
/Lubię robić zakupy, sprawia mi to przyjemność. Cieszę się, gdy mam coś nowego i mogę to przetestować czy coś z tego zrobić. Ale staram się już trochę z tym przyhamować, bo jednak chciałabym zgromadzić jakieś oszczędności na rozwinięcie biznesu
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-09-2021 o 20h57)
Lubisz robić zakupy? Czemu?
Tak, całkiem niedawno spotkałem się z dwiema osobami z internetu i było bardzo miło ^^ Ku mojemu zaskoczeniu nie byłem najbardziej nieśmiałą osobą z ekipy i nie czułem niezręcznie
A jeszcze wcześniej spotkałem się z dwójką ludzi z pewnej grupki na fb, choć przyznam że wcześniej ich tak na prawdę nie kojarzyłem. Też było fajnie, choć wtedy akurat trochę się stresowałem, że to obcy ludzie są jednak XD
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-09-2021 o 20h56)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (17-09-2021 o 21h01)
Jest ktoś z kim chciałabyś się spotkać na żywo, a jeszcze nie miałaś okazji?
Szopem praczem bo są śliczne :v
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-09-2021 o 21h05)
@Methrylis
Czy nadal czytasz Maje Lidię Kossakowska?
Hej @Noku, co to za szypkie palce
Wolałbyś być jenotem, szopen praczem czy oposem i dlaczego?
tutaj był mem, ale hihi
wkleję coś potem, obiecuje
zacytowałem, ale z obrazkirm śmieszniej, ale nie mam siły na to na telefonie.
Ostatnio zmieniony przez falafel (17-09-2021 o 21h20)
Ostatnio zmieniony przez Deergod (17-09-2021 o 21h18)
Jaki mem opisuje twoje aktualne życie?
// Tak, ale aktualnie spoczywam zakopana w nawałnicy lektur ; n ; Tyle dobrego, że te przewidziane na ten rok bardzo mi się podobają, ale jak się tak czyta na złamanie karku to nie ma się nawet czasu nacieszyć książką czy ją przetrawić :c
W mojej prywatnej kupce do przeczytania znajdują się między innymi: druga część "Śmierci komandora" Murakamiego, "Zapiski dla zabicia czasu" Kenkō, które zaczęłam już dawno, ale dalej nie skończyłam oraz "Wszystko, co lśni" Eleanor Catton i "Atlas Zbuntowany" Ayn Rand, ale te dwie ostatnie to potwory pod względem długości, także zajmie mi duuużo czasu zanim się za nie zabiorę i jeszcze więcej zanim je skończę, z moim tempem, to daję sobie na to kilka lat xD
Ostatnio zmieniony przez Qoona (17-09-2021 o 21h15)
Masz dużo książek, które planujesz przeczytać?
Nie, nie widziałem. Nie lubię spotkań ze sławnymi ludźmi, a większość moich ulubionych twórców albo nie żyje albo nie jest z Polski, więc nawet jakbym chciał to byłoby trudno
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-09-2021 o 21h35)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (17-09-2021 o 21h15)
Masz w planach wybrać się na jakiś koncert?
A jeśli akurat nic nie grają, to na czyj koncert chętnie byś poszła?
/Zapewne się zdarzyło, ale ostatnio sytuacja z pierwszej ręki:
chłopak źle się czuł w pracy i był bardzo zmęczony i ktoś spytał, czy może jeszcze zamówić drinka, na co chłop odpowiedział "kartą czy gotówką?" XD
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-09-2021 o 21h29)
Zdarzyło Ci się publicznie na pytanie o jakiś wybór odpowiedzieć "tak"?
W sensie np. Czerwony czy niebieski - Tak.
Mam okropną pustkę w głowie, więc chyba nie.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (17-09-2021 o 21h26)
Ostatnio zmieniony przez Methrylis (20-09-2021 o 20h14)
Ostatnio zmieniony przez Deergod (17-09-2021 o 21h27)
Bolało, gdy spadałeś z nieba? Do jakiej konstelacji gwiezdnej należałeś?
/jestem czarodziejem
Nie, nie sądzę.
Ostatnio zmieniony przez falafel (17-09-2021 o 21h54)
Miałeś kiedyś jakieś nietypowe hobby?
Wszystko co słodkie w sumie, zwłaszcza czekoladowe batony
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-09-2021 o 22h23)
Ostatnio zmieniony przez Deergod (18-09-2021 o 00h00)
Jakie zapachy lubisz?
Roldogi! Tęsknię za nimi. I kanapki z uśmiechniętymi buźkami z ketchupu. I naleśniki mojej prababci <3
Ostatnio zmieniony przez Noku (18-09-2021 o 00h02)