O czym wiesz zaskakująco dużo?
// Chciałabym wiedzieć więcej o procesach językowych zachodzących w akcencie brytyjskim, bo próbuję sobie wyrobić wytworny akcent RP, ale to nie takie hop siup :C
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 20h10)
Strony : 1 ... 1472 1473 1474 1475 1476 ... 1527
O czym wiesz zaskakująco dużo?
// Chciałabym wiedzieć więcej o procesach językowych zachodzących w akcencie brytyjskim, bo próbuję sobie wyrobić wytworny akcent RP, ale to nie takie hop siup :C
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 20h10)
jest coś, o czym chciałabys wiedzieć więcej?
// z tego co promotorka mi mówiła, to nie ma określonych tematów, możemy wybierać jakie chcemy, byleby tylko się jakoś łączyły z przedmiotami, które mieliśmy. ludzie z mojego kierunku opowiadali na zajęciach, jakie mają tematy, to większość zahaczała o tematy migracji, wiem że jedna dziewczyna iała temat o nierównościach płciowych, także większość w jakiś sposób łączyła się z socjo. to chyba wygląda inaczej na każdym kierunku, bo moja na ten moment już była przyjaciółka z innego wydziału mi kiedyś mówiła, że ona dostała gotową listę tematów do wyboru, także podejrzewam, że każdy wydział czy kierunek sam sobie to ustala.
Ostatnio zmieniony przez idontcare (11-06-2023 o 13h58)
Na jakie ogólne tematy można napisać pracę dyplomową na twoim kierunku?
// Wyjątkowo - byłam! :D Nigdy wcześniej nie chodziłam na żadne tym podobne imprezy (a jeśli chodziłam, to cierpiałam katusze), ale na uczelni spotkałam świetne towarzystwo, w którym czuję się dobrze :> Razem z dziewczynami kupiłyśmy przekąski, rozłożyłyśmy sobie koc i miałyśmy piknik, zrobiłyśmy sobie zdjęcia z komicznym balonem, potańczyłyśmy i wróciłyśmy do domów :D
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 21h47)
Lubisz chodzisz na imprezki/przyjęcia?
Edit: Imponuje mi każdy, kto nie jest obojętny na krzywdę obcej osoby. Odnoszę wrażenie, że ludzka empatia w tych czasach schodzi na psy.
Ostatnio zmieniony przez Malrdaya (11-06-2023 o 13h17)
Kto ci imponuje i dlaczego?
// Moje ciotki nie mają za grosz podejścia do innych ludzi i ciągle próbują wchodzić innym na głowę (w tym też mnie).
Ostatnio zmieniony przez Cuks (11-06-2023 o 13h26)
Jest taka cecha wśród bliskich ci osób, rówieśników lub znajomych, która ci wyjątkowo nie pasuje?
Edit: Imprezę, na którą się wprosiłam do jeszcze nie wtedy mojego narzeczonego. XD To było tak, że na wakacje 2 lata temu on chciał sobie dorobić, a ja ogólnie szukałam pracy, w której mogłabym się sprawdzić i padło, że pracowaliśmy razem przez 3 miesiące w fabryce lodów. Raz po pracy zagadnął, że organizuje domówkę u siebie, a ja, że nigdy na takiej nie byłam (bo nie byłam XD) i on tak nagle, że może chciałabym wpaść? To ja dobra. Skończyło się na tym, że upiłam się pierwsza i zarzygałam mu łóżko rodziców. XDDD Ale do momentu mojego zgonu było bardzo śmiesznie. Śpiewaliśmy piosenki ze Shreka, chłopaki opowiadali mi o swoich przypałowych akcjach z liceum. Poznałam tam też koleżankę, z którą potem spędzałam czas przez kilka miesięcy i ona też pomogła mi się trochę otworzyć na relację z moim narzeczonym (żeby mu wyjawić, że mi się podoba wtedy)... Także... Tak. To najlepsza impreza na której byłam. XD
Ostatnio zmieniony przez Malrdaya (11-06-2023 o 13h26)
Jaką imprezę wspominasz najlepiej? :D
// XD
Ano, pierwsza która wpadła mi do głowy, to taka, że jak kończyłam szkołę to ktoś (nie wiem kto) wpadł na pomysł zorganizowania z tej okazji Projektu X (jak w tym filmie). Stworzył wydarzenie na fejsie, podał miejsce i datę (jego działka) i każdy mógł przyjść ze swoim alkoholem. Nie planowałam tam iść, ale mój kuzyn szedł i bardzo nalegał, żebym przyszła, to poszłam. Jak przyszłam na miejsce to impreza już trwała, ktoś nawet załatwił głośniki, to w ciszy nie siedzieliśmy. Btw nie spodziewałam się że spotkam tam tyle znajomych osób, ale w ogóle była masa ludzi, z ponad 100. Sam organizator zdziwił się taką frekwencją, więc po jakimś czasie zadzwonił na policję, żeby rozgonić towarzystwo. Wszystkie randomy musiały się zwinąć, ale było też dużo maturzystów, więc przenieśliśmy się na działkę obok, do naszego znajomego i Projekt X zmienił się w super przyjemną imprezkę. Nie wiem czy to zabawne jak się czyta, ale było zabawne tam na miejscu, jak ktoś chodził np z garnkiem na głowie i baniakiem wody pod pachą, bo był tak pijany, że nie ufał sobie w kwestii omijania desek na wysokości głowy, a podobno woda miała mu pomóc uniknąć kaca, bo ma w sobie witaminy XD ktoś inny skakał z balkonu, jeszcze ktoś inny skakał nad ogniskiem, a w domku były jakieś typki, co coś wciągały, nie skusiłam się, ale chwilę z nimi posiedziałam, to opowiadali śmieszne historie xD jak imprezka się skończyła to okazało się że ktoś zamknął bramę z działek i wszyscy musieli skakać przez 2-3 metrowy płot, ile tam spodni wtedy umarło </3 o, juwenalia też były zabawne, ale to rozumie się samo przez się :D były typki, co przerobiły kanapę i zamontowali tam silnik i kółka i jeździli na niej po całym kampusie, ludzie którzy nie mogli się dostać do akademika do swoich znajomych drzwiami, więc wchodzili oknem... dużo rzeczy się tam działo xD i na takich na których nie byłam, ale słyszalam od znajomych, to jak ktoś rzucił krzesłem i zrobił dziurę w ścianie ;")) albo tańczył z urną babci, inni zjedli gospodarzowi rybki z akwarium... jakby... wtf XDD kolega do mnie dzwonił jak pijany z kumplami pojechali na Czechy (mieszkamy blisko granicy, tzn no tak z godzinka drogi?), ale zabrakło im paliwa na powrót i stoją w środku nocy w lesie gdzieś za granicą xD
Ostatnio zmieniony przez Flower (11-06-2023 o 13h41)
Masz jakieś zabawne wspomnienie z imprezy, którym mogłabyś się z nami podzielić??
Edit: Hm... Myślę, że gimnazjum. Wtedy jeszcze byłam w 100% sobą, ale i tak gdzieś do połowy, bo potem moje życie zmieniło się diametralnie o 180 stopni...
Ostatnio zmieniony przez Malrdaya (12-06-2023 o 16h11)
Ten prześliczny arcik na Twoim profilu to Twoja Gardzia/Ocka czy to coś innego?
Dopiero się zaczął Byłam na rodzinnej wycieczce, dobrze pojadłam, więc jest w porządku. Mam nadzieję dzisiaj odespać.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (11-06-2023 o 21h59)
a to, ta gra z uniwersum Harrego Pottera
Ostatnio zmieniony przez lychee (13-06-2023 o 10h28)
A Tobie jak minął weekend?
/Nie jestem dobra w ogarnianie rozrywek ale na pewno jest taka fajna knajpa gdzie serwują drinki z wiedźmina xDD Sama bym chciała tam iść ale nie mam z kim a widziałam że super klimacik xDD
O i jest też taka miejscówka, w której byłam raz na studiach, muzeum pinballa? czy coś takiego, ogólnie nazywa się muzeum ale to taka miejscówka z retro gierkami, fajnie wspominam xD O no i czasem Manggha ma fajne wystawy ale trzeba dobrze trafić bo często są nudne xD
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (12-06-2023 o 18h51)
Masz swoje ulubione zabytkowe miasto w Polsce?
Edit: Szybki torcik i bajlando, dzień jak co dzień, bo jakoś nikt nigdy się nie kwapi, abym spędziła ten dzień wyjątkowo. A ostatnio dwa razy z rzędu spędziłam urodziny w pracy. ;/
Ostatnio zmieniony przez Malrdaya (12-06-2023 o 17h20)
Jak zazwyczaj spędzasz swoje urodziny?
// bierz chłopa pod pachę i jedźcie do Energylandii, w dniu urodzin masz bilet za 1zl
Sii, mam takich duzo, bo nie jestem zbyt wymagająca ale np od cioci wypad nad morze i bilet na koncert rockowy (oferowala mi tez tatuaz, ale w tamtym momencie nie wiedzialam co chce, a nie chcialam robic na sile), recznie robiona kartka urodzinowa od kolezanki, wtedy mialysmy faze na Igrzyska Smierci i zrobila mi z kartki "zaproszenie" na hunger games ekstra jest, do dzisiaj ją mam. Lae zawsze robi fajne prezenty, juz nie pamietam dokladnie co mi wyslala w zeszle lata, ale np. skarpetki z Naruto i Sasuke, no hit xDD w tym roku dostalam supi ksiazke, takie "origami", puzzle, kazdy znak zodiaku ma dedykowany wzór, moj jest takim żurawiem którego skrzydla wyglądają jak kwiat lotosu?? no ale sliczne to jest, musze tylko zlozyc supi kartki urodzinowe z Hanyu Yuzuru i Damiano z Maneskin, kieliszek na wino/ szampana w ksztalcie kwiatu, od dziewczyny kuzyna (no, od niego niby tez, ale wiadomo jak to jest, to ona pewnie go wybrala XD) pyszny soczek ręcznie robiony, takiego wilka wypalanego w drewnie (tez jej robota), półkę na książki (tez jej robota!! no złota rączka), ksiazke i diamond painting, ucieszylam sie z tego, bo zawsze chcialam sprobowac, ale bylo mi szkoda hajsu. Mlodsza kuzynka mowila ze zrobi mi naszyjnik z koralików. Ooo, kiedys przyjaciółka narysowała mi Siwona Choi, wtedy to byl moj crush i wisial mi na scianie dlugo ten obrazek na moim profilu to tez prezent urodzinowy od Evalyn, tez jest sliczny.
Ostatnio zmieniony przez Flower (12-06-2023 o 17h38)
Pamiętasz swój ulubiony prezent z urodzin?
Lubisz jakieś sporty?
/Bardziej aktywny bo dłuższe leżenie na plaży czy przy basenie będzie mnie za bardzo nudziło. Ale też fajnie mieć jakieś przerwy od aktywnego wypoczynku, żeby złapać oddech. Więc tak bardziej pół na pół, może z lekką przewagą aktywności xD
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (13-06-2023 o 17h15)
Ostatnio zmieniony przez lychee (13-06-2023 o 14h09)
Ostatnio zmieniony przez Thesana (23-06-2023 o 13h04)
Ostatnio zmieniony przez lychee (13-06-2023 o 19h22)
Ostatnio zmieniony przez Melotarí (13-06-2023 o 22h14)
jak się dziś czuje kwiatek, jaki stan twojego humorku? :>
/ no i tak trzymać ( ̄^ ̄)ゞ
// aww ♥ xD toczyłam nierówną walkę z licencjatem ;-; miałam do napisania kilka stron tak żeby zdążyć przed seminarium, rip. ogólnie mam do napisania jeszcze trzy rozdziały do końca miesiąca, bo obronę mam ustaloną na lipiec, więc mogę w tym miesiącu rzadziej wpadać *skull emoji*
ale w lipcu można będzie się mnie tu częściej spodziewać B)
/ <3!!
Ostatnio zmieniony przez idontcare (13-06-2023 o 17h25)
Gdzie byłaś jak cię nie było? :(( pusto bez ciebie na forum! xD
// to powodzonka!!
Może w górach, nad morzem... ogólnie marzą mi się jakieś wakacje ;pp najlepiej z koncertem Maneskin po drodze :D i dziekuje!! Były 5 dni temu, wiec jak najbardziej nie jest za pozno :D <3
Ostatnio zmieniony przez Flower (13-06-2023 o 17h24)