Jakie znasz przykłady tego, że ludzie nie kierują się w życiu wyłącznie logiką, ale też impulsami i instynktami?
// Niee, nie pamiętam, kiedy ostatnim razem faktycznie przechodziłam odcinki xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 14h03)
Strony : 1 ... 1471 1472 1473 1474 1475 ... 1527
Jakie znasz przykłady tego, że ludzie nie kierują się w życiu wyłącznie logiką, ale też impulsami i instynktami?
// Niee, nie pamiętam, kiedy ostatnim razem faktycznie przechodziłam odcinki xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 14h03)
Czekasz na nowy odcinek czy Cię to w ogóle nie interere?
O LOTRZe i dinozaurach
Ostatnio zmieniony przez Vandea (10-06-2023 o 14h30)
o czym mogłabyś mówić w nieskończoność?
robienie czegoś co jest jednocześnie przyjemne i pożyteczne, chociaż ostatnio te dwie ostatnio rzadko idą w parze ale no np. nauka języków
mam zdecydowanie za dużo guilty pleasure i rzeczy, na które powinnam marnować mniej czasu i to czuję XD
Ostatnio zmieniony przez CIementine (10-06-2023 o 14h09)
Na co nigdy nie szkoda ci czasu?
// No nie za wiele właśnie, bo uczę się do sesji :[
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 14h14)
Co obecnie porabiasz w Genshinie? :>
Wizyta u psychiatry (nie widziałam się z nim od kilku miesięcy a lubię do niego jeździć, plus pochwalił mnie i chyba szczerze się cieszył, że udało mi się załatwić sprawę o którą biłam się z urzędami od ponad roku <3), moje urki, bo były fajne, do tego przyszedł na nie dziadek, który choruje na raka i nie było wiadomo czy przyjdzie, więc się cieszyłam, a jutro idę na kolejne, i jestem pewna że też będzie super :> i jeszcze czekam na prezent od Lae, jest wysłany ale kurier się coś leni, ale też jestem pewna że mi się spodoba. Ogólnie ten tydzień był dla mnie wyjątkowo dobry :D jak nigdy.
Ostatnio zmieniony przez Flower (10-06-2023 o 14h27)
Jaka była najlepsza rzecz, jaka przydarzyła ci się w tym tygodniu?
/ Super! :D
// Kłamstwa i braku szacunku. Te dwa zresztą mocno się ze sobą łączą, bo nie okłamuje się kogoś, do kogo ma się jakikolwiek podstawowy szacunek.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 15h19)
Ostatnio zmieniony przez lychee (10-06-2023 o 16h58)
czy są jakieś charakterystyczne cechy, którymi opisuje się twój znak zodiaku, z którymi się zgadzasz, że dotyczą ciebie?
Jakiej pracy w życiu nie chciałabyś wykonywać i dlaczego?
// Według mnie każdy ma hobby, po prostu niektórzy ludzie mają takie, które ładnie wyglądają na CV, typu malarstwo, kolarstwo, wspinaczka górska, a inni mają takie, które nie są imponujące, typu granie w gry czy oglądanie seriali. Mówienie, że nie ma się hobby jest w zupełności normalne, bo większość ludzi na co dzień robi podobne rzeczy i dlatego nie wydaje im się, że liczą się one jako hobby, ale zainteresowania ma każdy bez wyjątku.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 15h55)
Spotkałam się z wieloma opiniami w stylu "boję się ludzi co nie mają hobby, co oni robią jak wracają do domu." Jakie jest Twoje zdanie? Czy nieposiadanie hobby to coś normalnego czy wręcz przeciwnie?
//Ja jestem tego przykładem XD
Mam papierek, że mogę uczyć dzieci w klasach 4-8, ale mając praktyki tylko przez miesiąc, i w dodatku po bardzo uproszczonym module psychologiczno - pedagogicznym, na którym pedagogika była jednym z najgorszych przedmiotów, ponieważ niczego mnie nie nauczyła, co powinnam wiedzieć, wnioskuję, że nie przygotowano mnie odpowiednio do wykonywania tego zawodu. Zresztą, zarobki, które obecnie są w tym zawodzie są wprost nieproporcjonalne do ilości stresu, jaki zapewnia dzisiejsza dzieciarnia.
Ostatnio zmieniony przez Ilmaris (10-06-2023 o 18h01)
Jakie znasz przykłady na to, że papierek nie jest gwarancją kompetencji?
// Tak. Znam osoby o podstawowym wykształceniu, które mówią w sposób prosty i używają bardzo prozaicznych analogii, ale mówią z sensem i znam też osoby, które mają ukończone studia wyższe, ale umiejętności krytycznego myślenia, które na nich zdobyły sprowadzają się do tego, że nie będą się słuchać prawdziwych naukowców i lekarzy, którzy próbują je zmanipulować, tylko szamanów z internetu, którzy połknęli czerwoną pigułkę i głoszą prawdę, do której zwykli śmiertelnicy nie mają dostępu.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 16h08)
Masz aktualnie jakieś cele, do których dążysz? :>
// Jak byłam mała, to szalałam za Toffifee, a teraz nie przepadam. Lubiłam też mazać po ścianach, a teraz nie mam psychy xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 16h36)
jest coś, co kiedyś lubiłaś, ale obecnie za tym nie przepadasz?
// bardzo przyjemnie! :D a jak ją połączę z yelan, to już w ogóle superowo! chyba serio zrobię ją swoim nowym mainem, bo mało która postać mi tak przypasowała xD na razie jeszcze ciągle ją buduję, mam ją na 80 lvl, ale talenty słabo wylevelowane, także czeka mnie trochę farmienia ;-; jeszcze mam dla niej ten 5* skyward atlas ze standarda, ale też na 80 lvl, bo farmienie tych grotów od hilichurlów z łukami to piekło, w ogóle mi to nie chce dropić T^T
Ostatnio zmieniony przez idontcare (10-06-2023 o 16h41)
Na jakie nierozwiązane zagadki wszechświata chciałabyś poznać odpowiedź?
// Soczek arbuzikowy pobierany bezpośrednio z arbuzika - najlepszy napój świata
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 16h48)
Masz swój ulubiony letni drink? Nie chodzi o alkoholowe, ale wlaśnie coś, co lubisz pić w lato :> typu kruszony lód z sokiem malinowym.
Taaak, nie pamietam teraz nazwy tego stylu, ale pastelowe-kolorowe outfity to moja milosc, kiedys ubieralam sie praktycznie tylko w czern, a teraz nie wyobrazam sobie wyjsc na dwór bez moich butów w kwiatki, zwiewnej sukienki, sweterka w grzybki czy naszyjnika z kolorowych koralików :D czarne outfity dodawaly mi pewnosci siebie, ale kolorowe to game changer, czlowiek od razu ma lepszy humor i wiecej energii :> mimo wszystko nadal kocham styl rockowy/ grunge/ boho i eleganckie stylki, zazwyczaj na kolorowo ubieram sie na wiosne i lato, a na jesien i zime jakis plaszczyk i obcasy czy cos. @kenzas, @kalalastrzelbicka, @ofeliaigakrefft i @clooudy to takie moje luźne inspiracje, zwłaszcza te dwie ostatnie. I dziekuje!! :D
Ostatnio zmieniony przez Flower (10-06-2023 o 17h00)
masz ulubione style albo trendy w modzie, które jakoś szczególnie ci podpasowały? genialny ten twój nowy profli!! (✧ω✧)
/ omg, sweterek w grzybki brzmi przecudownie!! *^*
// chociażby to, że jestem bardzo nieśmiała i pesymistyczna, ponoć w ogóle po mnie tych dwóch cech nie widać xD nie no, nieśmiałość może trochę widać, ale pesymizmu na pewno nie. ostatnio pan z kawiarni przy uczeni powiedział, że bardzo lubi, jak do niego przychodzę, bo zawsze jestem taka uśmiechnięta xDD to chyba wynika z tego, że humorek i głupie żarciki to mój coping mechanism :')
no i ludzi też dziwi fakt, że nie palę, bo często słyszę, że wyglądam na kogoś, kto pali fajki, cokolwiek to znaczy ;; też ostatnio kogos zdziwiło, że nie mam zadnego piercingu, bo ponoć jakiś by mi bardzo pasował. no i jak mieliśmy na studiach ćwiczenie z dobrego podawania rąk, to ludzie się dziwili, że mam taki delikatny uścisk dłoni :') to chyba dlatego, że chyba im daję vibe school shootera i myslą, że będę mniej delikatna lol
Ostatnio zmieniony przez idontcare (10-06-2023 o 18h04)
Co dziwi innych ludzi na twój temat?
// Bardzo prosto - odpoczywam tyle, na ile tylko mogę sobie pozwolić. Robota jest zawsze, a odpoczywać też trzeba umieć, bo inaczej człowiek się bardzo szybko wypali. Najbardziej relaksuje mnie czytanie na świeżym powietrzu, bo wtedy zupełnie zmieniam otoczenie i robota, która na mnie czeka nie ma mnie jak rozpraszać.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 17h08)
Ostatnio zmieniony przez lychee (11-06-2023 o 21h12)
Z czym próbujesz w sobie walczyć?
// Myślę, że tak. Jeśli artysta ma jakieś podejrzane poglądy, ale w dziele nie są one odzwierciedlone, no to nie ma sensu odcinać się od fajnej rzeczy, bo ograniczenie komuś zarobków przecież nie sprawi, że ta osoba zmieni punkt widzenia. Jeśli komuś zależy, to w takiej sytuacji warto wejść w dialog i wytłumaczyć, czemu uważa się dane poglądy za złe, bo bojkot zwyczajnie mija się z celem.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 18h21)
myślisz, że powinno sie oddzielac sztukę od artysty?
// nah, na ten moment nikt konkretny mi nie przychodzi do głowy. teraz bardziej podchodzę do tego tak, że czerpię inspirację z różnych stylów, ale nie wykluczone, że może kiedyś trafię na jakiegoś konkretnego artystę, którego styl mi się spodoba :>
Ostatnio zmieniony przez idontcare (10-06-2023 o 20h05)
Masz jakiś fav artystów, których stylem chciałabyś się inspirować?
/Na pewno nie dałabym rady z kimś kto mocno bałagani i nie sprząta po sobie bo mi mnie coś trafiało xD I z typem imprezowicza bo cenie sobie ciszę i spokój.
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (10-06-2023 o 19h19)
Z jakiego typu osobą nie byłabyś w stanie mieszkać w jednym domu?
// A bo sesja jest; trza się uczyć, a nie na forum siedzieć :')
Piggy Puddin został stworzony na moje podobieństwo!
Ostatnio zmieniony przez Cuks (10-06-2023 o 19h06)
Edit: Nie wiem czy to zaskakujące ale o owadach xDSiemanko, dawno Cię tu nie widziałam, tag yourself dla Ciebie na przywitanie c:
Ostatnio zmieniony przez Shemei (10-06-2023 o 19h36)