interesujesz się skincare albo włosingiem?
// mushishi jest super, chociaż tego jeszcze nie skończyłam, ale na ten moment ma świetny klimat, tylko jest dosyć spokojne, więc może chwilami trochę znudzić xd. a z takich moich klasycznych polecajek to wspominanie o fullmetal alchemist: brotherhood jest moim społecznym obowiązkiem, cudowna seria, moje all time fav, tylko tego pierwszego fma raczej z ręką na sercu nie polecę, bo w pewnym momencie zaczyna strasznie odbiegać od mangi i jest po prostu gorsze, także tylko brotherhood, ewentualnie starsza wersja po zobaczeniu fma:b, jako ciekawostka, bo fabularnie brotherhood jest superior. poza tym filmy studia ghibli, głównie spirited away, ruchomy zamek hauru, księżniczka mononoke (to jest szczególnie warto obejrzeć w kontekście tego, co się obecnie dzieje na świecie w sprawie willow project). poza tym dororo jest świetne, bardzo oryginalna fabuła i imo ta seria zasługuje na zdecydowanie większy rozgłos. to your eternity też jest świetne, polecanko. a z filmów to umibe no etranger bardzo mi się podobało, było takie, idk, życiowe? albo realistyczne, no nie wiem, jak to wytłumaczyć xd (chociaż różnica wieku głównych bohaterów na początku filmu trochę mi nie pasi, ale w sumie schodzą się już jak ten drugi chłopak jest pełnoletni, z tego co pamiętam). albo ride your wave też jest cudownym romansem, mega przy nim ryczałam ;;
no i w sumie dr. stone, chociaż moim zdaniem po pierwszym sezonie poziom nieco spada, ale i tak warto mu dać szansę.
Ostatnio zmieniony przez idontcare (16-03-2023 o 14h21)
because of
H E R i am ● a l i v e ● and
i am not alone