czy ten potężny dinozaur obronny ma jakieś imię?? btw, pomysł ze straszeniem nim potencjalnych włamywaczy jest świetny, haha <333
/ xddd
ale sprytne to zabezpieczenie :p
i ja bym się na pewno tego giganta przestraszyła, gdybym była włamywaczem, i to tak, że moja czacha mogłaby zostać towarzyszką kostka xd
// seduce me: the otome xdd
ogólnie gierka jest, nooo, nie za dobra, żeby to łagodnie ująć. jeszcze od niektórych tekstów głównej bohaterki czasem mnie łapał taki potężny second-hand embarrassment ;_; przykład trochę out of context, ale np. była opcja dialogowa w rozmowie z główną antagonistką i do wyboru były dwie opcje: "i love him" albo "he doesn't like you" (serio, "on cię nie lubi"? co to, przedszkole? xd). kreska jest paskudna, fabuła do bólu powtarzalna w każdej ścieżce, jeden z dwóch głównych antagonistów beznadziejny. ponoć w drugiej części się to wszystko poprawiło, zresztą nawet bez grania widać, że sama kreska jest 2137 razy lepsza, ja co prawda w drugą część nie grałam, tylko oglądałam fragmenty na yt, ale mimo wszystko mam jakiś taki sentyment do pierwszej gry, przez długi czas była moim fav otome, a na przełomie liceum i gimnazjum trochę ich przeszłam xd
a z takich, które się nie podobają innym, ale mi już tak, to zdecydowanie vampyr. zgadzam się, że ta gierka ma sporo wad, ale ja się osobiście przy niej świetnie bawiłam <3 podoba mi się ten system leczenia npc i samego przygotowywania leków. mega mnie kupiło to, że od głównego bohatera i jego wyborów dosłownie zależy życie wszystkich mieszkańców miasta i tego, że przez system autozapisów nie można się cofać i "naprawić" swoich błędów (niechcący kiedyś doprowadziłam do śmierci połowy jednej z dzielnic, rip). nie jestem jakąś wielką fanką wampirów, ale za to kocham takie mroczniejsze, ciężkie klimaty, gierka wizualnie jest ładna, a soundtrack strasznie miły dla ucha. zgarnęłam to za darmoszkę na epiku, ale zupełnie szczerze, nawet jeśli musiałabym za nią rzeczywiście zapłacić, to serio nie czułabym, że zmarnowałam te pieniądze, bo dobrze spędziłam czas przy tej grze :D
no i dragon age 2, chyba wyjdzie teraz, że mam goownogust, ale to serio moja ulubiona część dragon age :') nawet mimo masy błędów i faktu, że gierka jest potwornie niedokończona i przyspieszona, no i całej masy innych wad. autentycznie się wybornie bawiłam przy tej grze xd
a hawke to miłość, szkoda że to mc, a nie opcja romansowa xd
Ostatnio zmieniony przez idontcare (26-02-2023 o 00h02)
because of
H E R i am ● a l i v e ● and
i am not alone