Czego byś nigdy nie ubrala?
Tak, ale edytuję ten post jak będę na lapku, bo pewnie będzie sporo pisania XD
// haha spoko, asekuruję cię B))
// dobra, jestem!! no to zacznę od lotario z the sims 2, bardzo często nim gralam bo mial duzo hajsu i lubilam robic mu dramy z siostrami kaliente i tym takim bogatym dziadkiem, nie pamietam jak sie nazywal XD ale z jakiegos powodu zawsze szybko mi ginął, a to pożar w domu, a to kosmici, a to wlamanie XD no biedny mial pecha w zyciu.
dam w spoiler, bo dlugie XD rodzinka nr 1
ale przechodząc juz do moich rodzinek i the sims 4, to chyba taką pierwszą fajniejszą i ciekawszą simką byla taka babeczka, nie pamietam juz jak ją nazwalam, ale pi razy oko pochodziła z meksyku?? taki klimacik, z natury była rockmanką ale pracowala w innym zawodzie, tez juz nie pamietam jakim XD no i poznala jakiegos typa, ktory był rockmanem, pracowal jako muzyk i zostali parą, chociaz obydwoje wiedzieli ze to nie jest powazny związek a tylko coś na chwile. ale!! ta babeczka przypadkiem zaszła w ciąże, i wspólnie stwierdzili ze on sie do niej wprowadzi zeby jej troche pomóc z dzieckiem, jednoczesnie nie chcial zostawiac swojego najlepszego przyjaciela samego, wiec ten przyjaciel tez sie do nich wprowadzil. babeczce urodzily sie blizniaki..... i jakos sobie zyli, ale ich zespól rockowy powoli sie rozpadal, rockman i jednoczesnie ich główny gitarzysta nie mial juz tyle czasu co kiedys przez te blizniaki, wiec jego przyjaciel powoli sie przebranżawiał na informatyka. nadszedl sylwester, babeczka z rockmanem zostali w domu z dziećmi, ale przyjaciel poszedł w balet i przespal sie z jakims typem w latarni obok baru XD i tak jak mowilam ten koles kilka dni pozniej przyszedl do mnie ze jest w ciazy.... nawet nie otwieralam mu drzwi, stwierdzilam ze ten przyjaciel go oleje, ale juz po urodzeniu dzieci (ZNOWU BLIZNIAKI) dostalam info, ze ten koles je zaniedbuje i za chwile mu je odbiorą, to powiedzialam sobie co to to nie, skoro nie daje sobie rady to ja musze mu pomóc!! przyjacielowi zmięklo serducho i zaprosil tego kolesia i dzieciaki do siebie, tzn w zasadzie do tej rockmanki, no ale on tez tam mieszkal, nawet jesli troche z doczepki XD i nagle z jednej simki mialam 8 simów... mieli juz wystarczająco duzo hajsu zeby wprowadzic sie do wiekszego domu, rockman został mafiozem, przyjaciel byl juz dobrze zarabiającym informatykiem, a ten koles został modelem, ale bylo z niego niezle ziółko, bo zdradzał tego przyjaciela... i teraz juz nie pamietam czy to ten przyjaciel, czy jednak ten model, ale ktorys z nich nie lubil sie z mafiozem i się ciagle klocili i bili XD a dzieci byly w sumie zostawione same sobie, co jakis czas ta babeczka sie nimi opiekowala ale jak byla ich czwórka to przez wiekszosc czasu siedzialy w swoim gronie. a dalej nic nie bylo, bo stracilam zapis :((
rodzinka nr 2
drugą rodzinką którą mi sie spoko gralo byla trójka simów, dwóch kolesi i jedna babka, wszyscy aspirowali do bycia kpop stars i mieszkali razem. to bedzie babka, azjata i blondyn. no i babka kochala sie w tym azjacie, ale azjata raczej mial to gdzies, nie byl zainteresowany zadnym romansem, ale ta babeczka sie ciągle wokol niego krecila, az w koncu ich wytwórnia powiedziala ze w sumie niech medialnie będą razem, bo to sie bedzie klikac. w teorii byli razem, ale w praktyce to tylko poza domem, w domu ten azjata to unikal jej jak mogl XD a ten blondyn myslal ze jednak sie spoko dogadują, wiec chcial powkurzać azjate i podrywal te babeczke, dla żartu. potem nie pamietam co sie tam porobilo ale azjata i blondyn byli razem, oczywiscie w tajemnicy, bo oficjalnie azjata dalej byl z babeczką, a ta babeczka teraz byla strasznie zazdrosna że ci dwaj sie tak dobrze dogadują a ona jest zepchnieta na bok. w miedzyczasie blondyn zostal superstar, azjata i babeczka tez byli juz slawniejsi, ale blondyn mial az 5 gwiazdek!! i przez to o wiele mniej czasu dla azjaty, ciągle pracowal i ich relacje sie poluźnily, babeczka wykorzystala okazje i zaszla w ciaze z azjatą, zeby go przy sobie zatrzymac. azjata i babeczka zamieszkali razem, blondyn zostal sam, niby u szczytu popularnosci ale bez azjaty :(( no i znowu stracilam zapis XD ale!! mialam plany ze po jakims czasie azjata i blondyn sie spotkają i stara milosc odzyje, azjata odejdzie do blondyna, rozwiedzie się z babeczką, a babeczka w akcie zemsty nastawi ich córke przeciwko niemu i bedzie drama ojciec-córka.
rodzinka nr 3
trzecią fajną rodzinką jest w sumie ta rodzinka którą gram teraz :D na razie to tylko babeczka i koleś, jej narzeczony, babeczka miala prowadzic lumpeks z bubble tea (niedawno doszedl taki typ parceli), ale okazalo sie, ze mozna je budowac ale nie mozna ich kupic XD wiec przerobiłam ten lumpeks po prostu na kawiarnie. a koleś jest "oddanym pracownikiem", to odpowiednik japonskiego salaryman, mnóstwo czasu spedza w robocie a w sumie niewiele z tego ma XD i teraz babeczka jest w ciązy, będą mieli dziecko, moze jak to dziecko podrosnie to bedzie pomagac w kawiarni :D
a kawiarnia wygląda tak!! budynek jest z neta, ale wnętrze mu troche przerobilam, bo chcialam tam mieszkac wiec gorne piętro to nie kafejka internetowa a moje mieszkanie, no i musialam zmienic lumpa na stoliki i dodac kuchnie dla pracowników.
było jeszcze kilka rodzinek które lubilam, np studentka magii i profesor newt, studentka byla czarodziejką, egzorcystką i normalną studentką, na początku ledwo wiązala koniec z koncem, newta poznala w czarodziejskim swiecie, uczyl jej magii i w koncu sie w sobie zakochali! pozniej mieli trójkę dzieci, pierwsza dwojka to byly bliźniaki, siostra i brat, siostra jak dorosnie miala byc badaczką oceanów czy cos takiego, nie pamietam juz dokladnie nazwy tego zawodu, plus w związku z syrenem :D chlopiec chyba mial byc astronautą i miec przygody z kosmitami, a pozniej urodzila im sie jeszcze córeczka i ta najmlodsza miala byc projektantką wnętrz. babeczka juz nie byla studentką i egzorcystką tylko pisala książki na ten temat, profesor dalej byl profesorem. mialam tez rodzinke studentka i wampir, studentka nie miala rodziny i ledwo wiązala koniec z koncem (tez wole granie bez kodów :D) a na dodatek jakby malo miala problemów doczepił sie do niej wampir!! to byl młody wampir, w jej wieku, do tego straaasznie annoying, ciągle ją przedrzeźnial i zawadzał, nawet sie do niej wprowadzil! wiec ona w nadziei ze uda jej sie przed nim uciec wyprowadzila sie do akademika, i co prawda wampir tam juz nie mogl zamieszkac, ale codziennie ją odwiedzal i straszyl wszystkich studentów XD nie mam za duzo zdjec z tej rozgrywki bo chcialam wtedy tylko sprawdzic jak dziala uniwerek, ale mysle ze to zdjecie idealnie oddaje typ ich relacji XD
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
// lotario ginął przypadkiem XD simsy 2 były mordercze. Ale reszta to już z mojej winy XD sielankowe życie byłoby za nudne do gry. A sejwy nie wiem czemu straciłam, może jakiś mod mi popsuł gierke :( bo wczoraj też miałam problem że nie mogłam zacząć rozgrywki przez niezaktualizowanego moda.
@idont A taki sobie haha ni to zły, ni to dobry, taki nijaki. Jakoś nie mam siły na nic.
Ostatnio zmieniony przez Flower (12-01-2023 o 01h18)