Co sądzisz o operacjach plastycznych?
/Akceptować akceptuję, ale w tym sensie że i tak moje zdanie dużo nie zmieni, a nie mam zamiaru katować innych ludzi za ich decyzje. Ale ogólnie jestem totalnie za tym by ludzie zaczęli akceptować siebie takimi jakimi są, a nie przekształcali swoje ciało, chociaż to drugie jest łatwiejsze. Tak jak jeszcze rozumiem takie operacje w dość skrajnych przypadkach, gdy chociażby ktoś uległ wypadkowi itp., to szkoda, że zdrowi, normalnie wyglądający ludzie tak nie akceptują siebie, że sięgają po takie środki. Szczególnie mnie bolą operacje na twarzy, powiększanie ust, zmienianie ich kształtu, korekta kształtu nosa. Szkoda, że często się uważa, że np. kobiety najlepiej żeby miały duże usta i proste, małe nosy i często czują potrzebę się do tego dostosować. A ja kocham różnorodność jaka jest wśród ludzi i jaka szkoda, że ludzie to zmieniają. Bo potem patrzę na gierkę typu Wiedźmin 3, widzę że każda postać kobieca ma totalnie tę samą twarz i myślę sobie, kurde, jak dobrze że normalnie tak nie ma.
To ten, wracając. xD Nie przepadam za operacjami plastycznymi robionymi ludziom, którzy totalnie, totalnie tego nie potrzebują fizycznie, bo wyglądają super! I chciałabym żeby tego było jak najmniej i ludzie starali się zaakceptować siebie takimi jakimi są, a nie zmieniać rzeczy, które nie powinny być zmieniane, w tej smutnej niechęci do siebie i poczuciu niewystarczalności.
Ostatnio zmieniony przez Hisari (28-12-2022 o 01h15)