a czy ktoś kiedyś zrobił taka imprezę dla ciebie?
// ogólnie to wzrok zaczął mi się sypać w wieku 8 lat, a soczewki noszę jakoś od 9 roku życia i przerzucenie się na nie to była najlepsza decyzja w moim życiu xd są sto razy wygodniejsze, nie parują w zimie, nie spadają, nie boli przez nie za uszami, etc. no i widać też w nich o wiele lepiej niż w okularach, bo imo nawet jeśli się ma okulary i soczewki o takiej samej dioptrii, to i tak soczewki wypadają lepiej, plus w nich widzisz dobrze całymi oczami, a w okularach jak np. podniesiesz wzrok, no to logicznie okulary wszędzie nie sięgną i musisz obrócić głowę, żeby być w stanie coś zobaczyć. teraz przez to, że zgubiłam jedną soczewkę, muszę jakiś czas chodzić w okularach, bo mam na tyle dużą wadę, że muszę je kupować na zamówienie, bo stacjonarnie dla takiej dużej wady już nie sprzedają i muszę czekać :')
a z minusów soczewek, to chyba tylko to, że oczy mogą bardziej wysychać i jak się ma alergię objawiającą się w oczach, to jest istne piekło. no i jak nie dbasz odpowiednio o higienę rąk przed zakładaniem, to można się nabawić zapalenia spojówek, ja już raz przez to miałam za dzieciaka i od tamtego czasu przed każdym założeniem myję łapy jak doktor przed operacją, bo nie chcę powtórki z rozrywki ;;
Ostatnio zmieniony przez idontcare (07-12-2022 o 22h14)
because of
H E R i am ● a l i v e ● and
i am not alone