Czym jest "WOE.BEGONE" i które postacie są w kategorii S?
// Tego jednego inteligentnego i uroczego typka, który nie zawsze jest doceniany.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 13h54)
Strony : 1 ... 1153 1154 1155 1156 1157 ... 1527
Czym jest "WOE.BEGONE" i które postacie są w kategorii S?
// Tego jednego inteligentnego i uroczego typka, który nie zawsze jest doceniany.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 13h54)
Jakiego rodzaju postaci fikcyjne zwykle najbardziej lubisz?
Nie umiem śpiewać, ale jakoś bardzo mi na tym nie zależy. Fajnie by było umieć ładnie śpiewać jakieś szanty czy coś takiego ogniskowego
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-06-2022 o 14h08)
Potrafisz dobrze śpiewać? Jaką piosenkę chciałbyś umieć szałowo wykonać, ale niestety nie umiesz?
// Nigdy nawet nie słyszałam o żadnej organizowanej imprezie karaoke ~ o ~ Najbliższe temu były nocowania u mnie z koleżankami, na których obowiązkowo zapuszczałam karaoke na komputerze i śpiewałyśmy do ubijaczki do jajek xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 14h00)
Bywasz na imprezach karaoke?
Chyba w kwestii kontaktu fizycznego. Gdy poznaję kogoś nowego, a ta istota chce się od razu przytulić, coś we mnie syczy i wyciąga pazury.
Ale poza tym jestem miła i sympatyczna. A jakże.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (17-06-2022 o 14h02)
W czym jesteś staromodna?
// Jak z większością rzeczy na tym świecie - zależy z kim.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 14h10)
Lubisz się przytulać?
Skakanie ze spadochronem i nurkowanie są chyba dość drogie. Kolekcjonowanie luksusowych samochodów na pewno wymaga dużo pieniędzy. Ogólnie kolekcjonowanie drogich rzeczy
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-06-2022 o 14h28)
Jakie hobby od razu sugeruje ci, że ktoś, kto je uprawia jest bogaty?
// Jeśli ktoś ma duży, piękny dom z kamiennymi ozdobami na podwórzu, to jak dla mnie ta osoba jest bogata, nie musi to być willa. Po płocie poznasz człowieka xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 14h38)
Gdzie według ciebie zaczyna się bogactwo?
Zależy jak bardzo idealny jest ten świat, bo umówmy się, ludzie to debile, nie potrafimy wszystkiego ogarnąć i przez nasze ograniczenia fizyczne robimy dużo złych rzeczy. Dzielenie ludzi na małe społeczności, gdzie każdy każdego zna powinno pomóc i bardziej zachęcić ludzi do dzielenia się swoimi zasobami - łatwej o empatię do znajomego niż statystyki. Określenie maksymalnych i minimalnych możliwych zarobków też jest jakimś pomysłem, dzięki temu nasze emocje nie będą przeszkadzać, nie możesz zarobić więcej bo takie jest prawo i jak chcesz więcej pracować z pasji to już tylko dla pasji. Ustalenie jakiegoś minimalnego poziomu życia, na które każdy zasługuje i zabieranie najbogatszym dopóki do tego nie doprowadzimy też mogłoby coś teoretycznie pomóc. No i jak najwięcej wspierania dzieci - darmowa edukacja, posiłki itd, żeby nie tworzyły się różnice już na tym wczesnym etapie
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-06-2022 o 14h56)
W idealnym świecie, w którym błędy ludzkie nie występują, w jaki sposób według ciebie można zniwelować różnice między najbogatszymi, a najbiedniejszymi?
// Byłby w pełni uczciwy i nigdy nigdy nie przejawiałby hipokryzji. Wtedy, nawet gdyby miał jakieś słabości, takie jak kierowanie się zmiennymi emocjami, to można by mu to wybaczyć i z nim pracować, aby postępował lepiej, ponieważ byłaby gwarancja tego, że z natury jest dobry. Obecnie takiej gwarancji nie ma, więc ludzie robią po prostu to, co jest im najbardziej w danym momencie na rękę, nawet jeśli jest to złe, a potem się tego zapierają, bo chcą o sobie myśleć, że są dobrymi ludźmi, więc nie ma jak zorganizować społeczeństwa tak, żeby było dobrze, bo ludzie po prostu dobrzy nie są.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 15h15)
Jak wyglądałby idealny człowiek?
Którymi literkami z lgbt jestem. Problemy psychiczne pewnie też jak ktoś o nich jeszcze nie wie. To jak bardzo zła jest moja pamięć zwykle zaskakuje ludzi - co mogę powodzieć, jestem bardzo szczególnym przypadkiem XD
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-06-2022 o 16h20)
Jaka informacja o tobie mogłaby zaskoczyć kogoś, kto nie zna cię bardzo dobrze?
// Ktoś, kto zna mnie tylko pobieżnie byłby bardzo zaskoczony tym, w jak silny sposób doświadczam gniewu. Denerwuję się łatwo i przez bardzo długi czas, po prostu ukrywam to przed obcymi, bo inaczej moje życie byłoby chaosem i musiałabym co trochę zmieniać miejsce zamieszkania.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 15h23)
O, podkradnę pytanie. Czy jest w Tobie coś takiego?
/Filozofia jest bardzo życiowa. Jest trochę jak psychologia. Nazywa zjawiska i próbuje je wyjaśnić. Moim zdaniem zawsze dobrze jest poznawać siebie, potrafić racjonalizować swoje myśli, zachowania, uczucia, a nawet cele. Każdy postrzega świat w swój unikatowy sposób i zrozumienie tego pozwala ludziom rozwiązywać swoje rozmaite problemy, radzić sobie z codziennością. Tak więc, podsumowując - jest bardzo potrzebna. Człowiek to nie tylko ciało, które pracuje, je, śpi, rozmnaża się, ale także środek - dusza, umysł, emocje, i o nie należy dbać tak samo, o ile nie bardziej, niż o ciało fizyczne :>
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-06-2022 o 15h31)
Co sądzisz na temat filozofii? Jest potrzebna dla rozwoju umysłowego i poznawania świata, w którym żyjemy czy to tylko takie nieżyciowe pitu, pitu?
// Tak, kupuję czasem mrożone pyzy albo takie różne kubeczki od Knorra, ale jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby znaleźć taki kubeczek, który by mi naprawdę smakował :')
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 15h41)
Jesz czasem jakieś "gotowe dania"? Tylko do podgrzania? Jak na przykład fasolka ze słoika lub coś w ten deseń?
/Kurczę, no nie wiem, taka już chyba do mnie przyrosła Zresztą, w moim pokoju nadal panuje zima, mam okno od północy i cóż, wychodzę na pole po to, żeby się zagrzać co jakiś czas )))
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-06-2022 o 15h46)
A czemuż to wciąż taka zimowa sygnaturka skoro na zewnątrz ładnie słoneczko świeci?
Chodziłam do liceum ogólnokształcącego w małym miasteczku, więc nawet nie było profilowane. Niewątpliwym plusem był brak dojazdów, wymieniłabym pewnie część nauczycieli i klasy, ale pewnie tak byłoby w każdym liceum, więc drugi raz wybrałabym to samo liceum - i tak wysiłek, który włożyłam w przygotowanie do matury jest tylko mój, a miałam trochę więcej czasu dla siebie w porównaniu do osób dojeżdżających.
Ostatnio zmieniony przez Vandea (17-06-2022 o 15h46)
Do jakiej szkoły średniej chodziłaś i na jaki profil? Jak ją wspominasz? Wróciłabyś?
// Nie próbowałam O , O Interesuję się japońską kulturą, ale japońskie jedzenie to dla mnie czarna magia xD Jeśli nie jest ostry, to może kiedyś spróbuję.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 15h52)
A próbowałaś kiedyś kubeczek Oyakata? Polecam wołowinę w sosie teriyaki!
/Totalny wszystkożerca ze mnie. Ale jest jedna rzecz, którą ledwo dałam radę przeżuć i przełknąć bez wypluwania... słone norweskie żelki. Jakiś ich przysmak. Obrzydliwe XD
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-06-2022 o 15h59)
Są jakieś rzeczy, których za nic nie weźmiesz do ust czy jesteś wszystkożercą?
// Tak, jest nią Sia! (chciałam napisać, że uwielbiam Się, ale to brzmi bardzo egoistycznie XD). Na drugim miejscu jest Chi With A C xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 16h03)
Masz swoją ulubioną wokalistkę?
/Język norweski mógłby cieszyć się ciut większym zainteresowaniem, aby zaczęły być organizowane w moim mieście kursy stacjonarne tego języka, bo na razie stara bida - angielski, niemiecki, hiszpański, włoski, francuski, rosyjski... I to wszystko! A ja bardzo chętnie pochodziłabym tak stacjonarnie na kurs. Na pewno wiele bym z niego wyniosła.
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-06-2022 o 16h06)
Co chciałabyś, żeby było popularniejsze?
// Nie byłam nigdy na koncercie Sii i nie chciałabym iść, wystarczy mi, że mogę sobie jej słuchać w domu :> Byłam raz na koncercie Dody, bo dawała go w galerii handlowej w moim mieście i na koncercie Zenka Martyniuka, bo był na festynie w pobliskiej wsi xD
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 16h10)
Byłaś kiedyś na koncercie Sii, bądź chciałabyś się na taki wybrać? Albo w ogóle byłaś kiedykolwiek na jakimś koncercie?
/O kurczę, no nie wiem, może muzyką właśnie? Wielu spośród moich znajomych jeździ na koncerty, kupuje płyty, potrafi gadać o muzyce i wykonawcach godzinami... A ja... Ja po prostu słucham XD
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-06-2022 o 17h33)
Czym interesujesz się znacznie mniej niż większość ludzi?
// Nie jestem skrajnie ani po jednej, ani po drugiej stronie. Mam przeciętną ilość sekretów.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 16h32)
Masz dużo sekretów czy jesteś otwartą księgą?
Koszykówkę, wspinaczkę (na ściankach wspinaczkowych lub skałkach), chciałbym spróbować czegoś ekstremalnego typu skok ze spadochronem.
Ostatnio zmieniony przez Noku (17-06-2022 o 20h41)
Jaki sport mógłbyś uprawiać?
// Lubią mnie bez wzajemności xD Potrafię się z nimi dogadać, ale jest to dla mnie strasznie wyczerpujące.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (17-06-2022 o 17h46)
Jak reagują na Ciebie dzieci? Potrafisz się z nimi dogadać?
/Chyba już nigdy więcej jako kelnerka. Kilkanaście godzin na nogach, uśmiech przyklejony do twarzy paskudne traktowanie przez pracodawców i współpracowników - ta branża jest zepsuta to szpiku kości. Wiem, że są przypadki, że atmosfera jest miła, ale to naprawdę niewielki odsetek miejsc. No i praca taka raczej nie daje perspektyw na przyszłość.
Ostatnio zmieniony przez Satiiira (17-06-2022 o 17h51)