Crewedka napisał
Naprawdę nie mogli dać Chrome'owi żadnego równie zwariowanego/interesujące/niegrzecznego elementu zabawy, jaki dali Karenn?
Też nad tym ubolewam. Tam było po prostu zbyt grzecznie XD To aż nierealne.
Vandea napisał
Najpierw stwierdziłam, że może nie jest aż tak źle, ale stwierdzam, że jest gorzej. Tym bardziej, że ta jedna dziewczynina to Gardzia, a nie jakaś zamówiona tancerka
Mówisz o tej iluzji Koori? Bo jeśli tak, to było tam kilka razy wyraźnie napisane, że jest to po prostu jakaś tam kobieta. Nawet nie było aluzji do tego, że ta kobieta wygląda jak Gardienne. Chyba, że miałaś na myśli coś innego i nie zrozumiałam.
Vandea napisał
Z tego co zrozumiałam, wszyscy oprócz pary młodej i świadkowej będą w normalnych strojach
To jest totalnie bez sensu. Ja rozumiem, że to strażnicy, wojownicy itd, ale na pewno mają w szafie jakieś odświętne stroje. Nawet w Słodkim Flircie w niektórych sezonach postacie mają po dwa komplety ubrań, żeby nie było że ciągle chodzą w tym samym xD Aczkolwiek ciekawi mnie suknia ślubna Karenn, czy ładnie ją narysują.
Vandea napisał
Szczerze mówiąc spodziewałam się, że będą to szaty ślubne wzorowane na wschodnich, a oni tu wyjeżdżają z czymś w rodzaju "Karenn wbije Chroma w garnitur".
Ja w sumie nie wiem czego się spodziewałam, ale na pewno nie garnituru XD Przecież mieli problem z zaprojektowaniem codziennych ziemskich ubrań, a tu nagle garnitury ;-; Nie podoba mi się to. Chyba, że w Eldaryii "garniturem" nazywają jakieś inne wdzianko i taki strój wygląda inaczej od tego na Ziemi.
Vandea napisał
ale Huang Chu ma plusa za cytat "Nic nie jest warte tego, żeby zostać żoną Mathieu".
Tak, to było piękne XD Ale mnie ciekawi jak to wygląda na ścieżkach osób, które mają Mateusza na WSa. Bo byłoby to conajmniej dziwne, żeby twórcy shipowali Koori i Mateusza w momencie jak jest on WSem Gardienne. Czy wtedy Koori mówi o kimś innym? Tylko, że musieliby zupełnie inaczej napisać dialog.
Vandea napisał
Później wybieramy dla kogo chcemy być świadkową - ja wybrałam dla obu i teraz zastanawiam się czy jeśli wybiorę opcję Karenn to nie pcham się na kawalerski?
Też wybrałam, że będę siostrą na jeden dzień dla obu. Ale myślę, że jeśli ktoś wybrał tylko jedno z nich, to i tak poprowadzili to w ten sposób, że jednak jest dla obu tą siostrą, albo po prostu zmienia imprezy razem z Adamem (Adalriciem, ale ja mówię na niego Adam XD). Ogólnie to mogłaby robić tak jak w kreskówkach albo komediach i udawać, że jest na obu jednocześnie i po prostu biegać pomiędzy jedną lokalizacją i drugą xD
Vandea napisał
A od siebie dodam tylko, że skoro już sobie pozwolili na tę iluzję to mogli ten motyw naprawdę ciekawie wykorzystać - nie wiem, opisać fantazje strażniczek, nawet trochę to uśmiesznić np. rzucić Mateusza w śmiesznym stroju, że kogoś (czyt. Koori) to kręci. Nie, dostaliśmy grupę randomów i tyle. Nuuda.
Ja najpierw miałam takie: OMG ale będzie fajnie. Ale jak się okazało, że to jakieś randomy i pokazują nam tylko cień jednego, to się rozczarowałam xD Bez sensu. Potencjał zmarnowany.
LidiaStar napisał
Ilu są dobre ale nie mogłam na tym szczegółem tyłka smoka do poprawy.No bo musi jakoś siedzieć
Dobrze, że nie tylko mi coś tam nie pasuje w tej ilustracji xD Szkoda, że dalej tego nie naprawili. Ale już chyba tego nie zrobią i musimy z tym żyć ;-;
Nicki napisał
Przeglądałam sobie bibliotekę z ilustracjami i podpis odcinka "SIOSTRA NA JEDEN DZIEŃ" z TĄ ilustracją wygląda dość niepokojąco.
Help me step brother! I'm stuck in washing maschine! XD Aczkolwiek zabawnym jest też podpis samej ilustracji (w tym przypadku ilu z Mateuszem): "Moje nogi już mnie nie poniosą" XDDDD
Vampik napisał
Widzę, że Eldarya idzie drogą pokazywania silnych, dominujących i niezależnych kobiet i facetów - ciamajd (delikatnie mówiąc) bez charakterów, którzy robią wszystko to co kobiety powiedzą.
Myślę, że ma to związek z tym, że już od pierwszego sezonu szefem była kobieta. Ale jakby nie było, wszyscy są strażnikami, wojownikami, więc mamy prawo oczekiwać od nich czegoś więcej. Prawdą jest, że każdy ma inny charakter, ale raczej nie bierze się pracy strażnika jeśli ma się ciamajdowaty charakter.
Vampik napisał
Tekst Karen, że zabije Chroma jak ten stanie się tyranem mnie rozwalił (btw. fajny temat na panieński, chyba w tym wypadku to martwiłabym się o Chroma po tym jak Karen zachowuje się w NE).
Mnie zmroziło po przeczytaniu tego XD Nie wiedziałam, czy mam się śmiać, czy pozostać zszokowana. Okej, to był żart, ale czy aby na pewno? XD Trochę dziwny tekst. Zwłaszcza, że jakby facet powiedział tak o kobiecie, że ją zabije jak zacznie jej odwalać, to by się ludzie oburzyli pewnie. Nie rozumiem po co w ogóle mówić takie rzeczy, szczególnie o swoim przyszłym mężu XD
Vampik napisał
plus brak logiki (np. Garnek: "ile mam na głowie" dwie sekundy później "nie mam nic do roboty").
Też miałam takie: what the what??? Zwłaszcza, że wszyscy dookoła powtarzali, że zajęcie się organizacją tego wieczoru panieńskiego, czy kawalerskiego, to tyle roboty i o boże nie zdążymy! Po czym Gardienne zleca tak naprawdę wszystko Purrekos i idzie se medytować, bo nie ma co robić XD I jeszcze znajduje czas na pogodzenie się z Maorą. Ehhh...
Ogólnie odcinek dość fajny, bo było sporo momentów z WSem gdzie byliśmy sam na sam albo załatwialiśmy z nim wspólnie jakieś rzeczy (mówię "sporo", bo porównując do poprzednich odcinków, gdzie prawie się nie widzimy z WSem, to teraz było tego dużo xD). Ilustracje bardzo ładne i bardzo zaskoczyła mnie ilu z Mateuszem. Jest cudowna po prostu i aż mnie zazdrość zżera, że to nie jest ilu z Lancem XDDD Bo akurat ilu z Lancem w tym odcinku ląduje na szarym końcu. Kolejną piękną ilu jest ta z Nevrą. Meeeega mi się podoba. Ta z Leiftanem wydaje mi się jakaś taka grzeczna? XD O ile można tak powiedzieć. Ale i tak jest bardzo ładna. Na końcu dałabym ilu z Lancem, bo ten brak tyłka razi mnie w oczy i mam wrażenie, że jakoś tak dziwnie te ich ciała wyglądają. O ile od pasa w górę jest spoko, to poniżej mi się to średnio podoba.
Wracając jeszcze do tych wieczorów z "pożegnaniem celibatu" XD (jakoś mnie ta ich nazwa rozbawiła), to trochę mnie zażenowanie złapało jak Ewelein prawie oświadczyła się Huang Hua XD Dobrze, że temat się uciął, ale oby nie zrobiła czegoś takiego, że się jej oświadczy na ślubie Karenn i Chroma XD Nie ma nic gorszego niż oświadczyć się na czyimś ślubie. Boże. Nie! Po prostu nie! XD
Trochę się rozczarowałam też na tym wieczorze, że jak rozmawialiśmy o tych planach, ślubach itd, to że w ogóle nie został poruszony temat Gardienne i jej WSa. Liczyłam na to, że może poobgadujemy Lanca, czy coś. W końcu był to wieczór panieński, czyli idealna okazja do obgadywania facetów. Liczyłam też, że może dowiemy się jakichś ciekawych rzeczy na temat Chroma. A tu nic. No cóż. Wielka szkoda. Jedyne co mi pozostaje, to chyba tylko dopowiedzieć sobie własne dialogi do tego odcinka, a najlepiej to obmyśleć cały nowy scenariusz z uwzględnieniem najważniejszych scen xDDD Wtedy będę zadowolona, bo będzie po mojemu.
Obawiam się, że była to ostatnia hot ilu z WSem ;-; W przyszłym odcinku pewnie będzie jakaś grupowa ze ślubu albo z wesela. Ale zaskoczyliby mnie miło gdyby dali mi ilu z Lancem i Gardienne na weselu. Chociażby jak siedzą przy stole i jedzą ten sernik, o którym ktoś wyżej wspomniał XDD Żebym miała poczucie, że wygląda to jak wspólne, romantyczne spędzanie czasu.