Ogłoszenie z instagrama beemoovo
Następnym razem proszę o nieusuwanie ostrzeżeń i podpisu : )/Lexi
Ostatnio zmieniony przez Mixtigame (21-10-2023 o 19h46)
Strony : 1 2
Ogłoszenie z instagrama beemoovo
Ostatnio zmieniony przez Mixtigame (21-10-2023 o 19h46)
Można by powiedzieć, że to ostatni, sentymentalny event w tej grze. Musimy się pocieczyć ile możemy
@Jorunn, myślę, że teraz każdy event tak będzie wyglądać, więc raczej nie ostatni.
Lepsze to niż nic i dobrze, że chociaż uprzedzili, żeby można było wybudzić chowańce. Ja wciąż mam tam jakieś chciejki do zgarnięcia.
Ja się tam cieszę, myślałam że już nie będzie żadnego eventu.Miłe zaskoczenie.
Super, że tym razem poinformowali o nadchodzącym evencie, lecz zastanawia mnie jedno. Czy się bardziej przygotowali do niego i nie będzie powtórek jak ostatnio. Tak zwane eventy pełne bugów, które czasami są naprawione, a czasami nie.
@Mixtigame, puszczenie eventu na zasadzie mapa + butik to zrobienie go na odwal się co samo przez się przeczy temu, że się do niego przygotowali. O tym chowańcu z eventu muzycznego ani widu ani słychu do tej pory, więc o czym my tu mówimy.
"Cieszmy się, że cokolwiek jest."
Trudno nazwać to w ogóle eventem, skoro to tylko butik i mapa. Fajnie, że i tak cokolwiek dają, może zwiększy to nieco ruch na stronie, bo jak przypomnę sobie jak wyglądała Eldarya jeszcze 4-5 lat temu to płakać mi się chce jak patrzę na to co z niej zostało...
Przygotuję sobie chowańca, bo mam jeszcze sporo chciejek z mapki. Mam nadzieję, że wrzucą też stare halloweenowe chowańce, żeby chętni mogli sobie uzupełnić kolekcję.
No i oby obyło się bez bugów. Błagam, te ich "eventy" już od dawna sromotnie szorują po dnie, a mimo to Beemoov za każdym razem udowadnia, że da się mieć swoich graczy gdzieś jeszcze bardziej.
Wie ktoś kiedy i czy wogóle pojawi się dokładna mapka co i gdzie znaleść?
Nie wiem czy powstanie osobna stronka na wiki dotycząca tego eventu, bo to jednak tylko mapka, ciężko to nawet nazwać eventem
Ale zaczęłam robić dokument z lokalizacją. Udostępniłam i dałam do edycji, także możecie też dodawać co znajdziecie
SPOILER - przedmioty z mapki Halloween 2023
Przynajmniej tyle że dostaliśmy mapę i butik. Dziwnie się czuję że na Eldaryii nie będzie już żadnego typowego eventu, taką pustkę czuję.
Szkoda że nie dali chowańca ze wskaźnika, ale chociaż dali 12 innych chowańców z poprzednich eventów do zebrania.
Co dziwne, mamy 12 chowańców w butiku i 12 do nich przynęt + dodatkowo przynęta do chowańca Bhemotha, którego nie mamy w butiku.
Ostatnio zmieniony przez Mixtigame (25-10-2023 o 16h43)
W sumie jak miałby wyglądać wskaźnik przy tym evencie? Za ilość wyzbieranych ciuchów? Kupionych w butiku?
Właśnie taka dygresja zastanawiam się co z możliwością zdobycia wielkanocnego chowańca, którego nie udało nam się zdobyć rok temu (akurat mi na nim zależało)? Będzie w butiku? Na mapie? Wcale?
A druga rzecz - na koniec wysłuchali moich modłów w trakcie danego eventu tematycznego są stroje za doładowanie, które kupiłam w butiku. I bardzo fajnie. A co ze strojami z Black Friday? Trzeba będzie czekać aż znowu będzie może łaskawie butik ze wszystkimi strojami za doładowanie czy może będzie jakaś akcja na BF?
Ubolewam nad tym dlaczego nie dodali do butiku ilustracji. Jedyne na czym mi zależy w grze to ilustracje, do ubrań jakoś mnie nie ciągnie. Przegapiłam parę eventów i z chęcią bym uzupełniła kolekcję.. Na SF dodali, ale czego tu się spodziewać po pszczółkach. c:
Z drugiej strony na SF eventu nie ma wcale...
Tutaj jako tako też nie ma eventu. Rzucili mapę na odczepnego, tak jak w SF butik, żeby tylko coś było.. a nóż rzuci ktoś im pieniążkiem. Skoro w jednej grze dają opcję zakupu poprzednich ilustracji to w drugiej sprawiedliwie też by mogli. Niby człowiek wiedział a jak zwykle się łudził. :x
aniewiem napisał
Nie wiem czy powstanie osobna stronka na wiki dotycząca tego eventu, bo to jednak tylko mapka, ciężko to nawet nazwać eventem
Ale zaczęłam robić dokument z lokalizacją. Udostępniłam i dałam do edycji, także możecie też dodawać co znajdziecieSPOILER - przedmioty z mapki Halloween 2023
@Sakuraaa
Cieszę się, że lista się przydaje. Widzę, że dziewczyny już tam sporo dodały, także super
Też zaczęłam robić listę przedmiotów z lokacji... I albo to coś ze mną, albo ta mapa jest dziwna...
W lokacji Demoniczny ołtarz mamy "niby" 165 przedmiotów, tymczasem ja, spisując itemki po screenach moich i koleżanki doliczyłam się 226 przedmiotów... Błąd może być +-3 itemki (chodzi o włosy, bo nie wiem czy liczyć wersje perłowe), ale nie 60! Nie wiem, czy to mapka co jakiś czas ulega zmianie (podczas jednego eventu i to chyba nawet Halloween, była taka rotacja przedmiotów, że drop zmienił się aż trzy razy), albo coś nas oszukali...
Pogłębię śledztwo wieczorem, bo padam... Ale aż byłam w szoku, jakie liczby mi wyszły...
Jeżeli chodzi o inne lokacje, na razie trudno mi oszacować, bo mam w nich za mało odkrytych itemków, a już nie mam siły porównywać tego z listą @aniewiem...
Dobre duszyczki, wie ktoś może gdzie dropi tło Campfire? Ze wszystkich teł z eventów, tylko tego mi brakuje ;_; A już kolejny rok nie ma go w butiku, więc zakładam, że jest na mapie. Jeśli ktoś ma informację gdzie, to bardzo proszę o cynk <3
@Garter
Nie sądzę by dali nam do zdobycia tło, którego nie ma w butiku. Nie opłacałoby im się, biorąc pod uwagę że lecą na kasę.
Jeśli coś znajdę to napiszę, ale mam wrażenie że tego tła po prostu nie ma w tym evencie.
@Mixtigame
Jednak to tło leci z mapy, tak jak myślałam. Przecież to byłoby bez sensu, gdyby niektóre przedmioty nie były w ogóle dostępne, ani na mapce, ani w butiku. Znalazłam bardzo dokładny zagraniczny spis dropów z każdej lokacji i to tło jest na mapce, więc w sumie pytanie już nieaktualne
@Garter
Znalazłaś spis dropów z tego roku? Dasz znać gdzie jest? Ja nie mogłam nigdzie znaleźć, na angielskim wiki dopiero lista się tworzy.
@aniewiem
Tak, na zagranicznym tumblr. Nie wiem czy mogę link do dokumentu wkleić tutaj, więc w razie jakby ktoś miał trudność go znaleźć to zapraszam na priv.
@Garter
Dzięki serdeczne! Posprawdzam i pouzupełniam w tym naszym dokumencie
Wszystko podliczyłam, sprawdziłam i porównałam... Okazało się, że pomyliłam Demoniczny Ołtarz z Opuszczonym Cmentarzem, teraz się zgadza. Tak to jest, jak się liczy po nocy, a oczy same sie zamykają Oczywiście są niewielkie różnice w 1-2 itemkach, bo mogłam się machnąć w liczeniu oczu, karnacji i włosów (szczególnie włosów, ponieważ nie wiem czy liczyć perłowe wersje czy nie...). Ale przynajmniej nie ma takiej różnicy jak wcześniej...
Strony : 1 2