Nutka bardzo taka chillowa, ale nie zapadła mi tak jakoś bardzo w pamięć/ 8/10
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
Ostatnio zmieniony przez Tsuyami (09-10-2021 o 18h39)
Ostatnio zmieniony przez Tsuyami (09-10-2021 o 18h39)
Trochę się przestraszyłam na widok backgroundu... Ale przecież nie to jest istotne w utworach, pozatym trzeba próbować nowych rzeczy. Ponownie byłam zaskoczona na tę miłą basówkę na start!... Ale potem- cóż, nie mój gust. Doceniam elektroniczne wstawki, które urozmaicają całość. Nie jestem żadną znawczynią muzyki czy wokalu, ale wokal też nie wydaje mi się szczególny. Jest ładny, oczywiście, ale wg mnie jak wiele innych... Obawiam się, że gdybym usłyszała ten kawałek w radiu, z miejsca bym o nim zapomniała.
Po prostu nie mój typ.
Nadal, nie razi ucha i choć nie jest w moim guście, może się podobać. Jest pogodny, nawet optymistyczny. Czasem tyle wystarczy
6/10
Wrzucam coś, co towarzyszy mi od naprawdę dłuższego czasu... Kojarzy mi się bardzo miło, z kombinowaniem, elegancją i niegrzecznymi pomysłami, które kryją się tuż pod powierzchnią- i wytwornych strojów i wyskokowych napoi
Charlie Puth- Betty Boop Remix
Ostatnio zmieniony przez Anatea (15-10-2021 o 08h22)
Lubię ten utwór daje mi taki scary spooky halloweenowy vibe. Brakowało mi zawsze w niej jakiegoś innego rytmu, bo nie wiedziałam jak się do niej bujać XD Puth nie jest moim faworytem w kwestii muzyki, ale ten kawałek mu się udał. Zwłaszcza początek to mój ulubiony fragment. 7/10
BoyWithUke fragment promocyjny
Ostatnio zmieniony przez Nymfa (15-10-2021 o 08h42)
Phildel - Beside You
Urocza piosenka. Ładnie brzmi i relaksuje. Jednak jak na mój gust jest zbyt spokojna i pomimo tego że to jest ładna piosenka to nie na mój gust.
7/10
The HU - Shoog Shoog
Sundara Karma - Flame
Pola Chobot & Adam Baran - Kurz
Wowowow, chwila... coś polskiego i nie jest to takie złe, fajna melodia, fajny klimat teldysku, wokal nie do końca ale tekscik okey, nono 6/10
A teraz klasyk na ta porę roku noc upiorów"
Mam ogromny sentyment do animacji Burtona- nawet tych, w których tak naprawdę nie miał wiele wkładu...
Za dużą sympatię daję 8/10, pozostałych punktów brak, bo jednak osłuchałam się w tym kawałku mocno, brak mi niespodzianki.
Tym razem wrzucam coś z dna swojej listy ulubionych...
Znam ten utwór, podczas lat swojego buntu słuchałem tylko i wyłącznie takiej muzyki, więc piętnastoletni Asame na pewno rzucałbym tutaj 10/10, ale!
Im jestem starszy, tym bardziej drażnią mnie dźwięki gitary, słowa i wokal wciąż genialne, ale systematyczny dźwięk gitary skutecznie mnie drażni na tyle, że po jednym przesłuchaniu mam już dość
Niemniej, za słowa, wokal i nutę sentymentu zostawiam 7/10
Replay (Remix by Dorian Electra)
Sia - Sing For My Life
Głos jest na tyle przyjemny, że przymknęłam zupełnie oko na styl, który mi nie leży. Ma w sobie coś kojącego, a jednocześnie ma też pewną fantazję- jakby to nie brzmiało. Obawiam się, że bardzo szybko zapomnę o tym kawałku- nie ma nic, co by mi go "zakotwiczyło", choć głos jest wgm nie faktycznie nietuzinkowy.
Mimo wszystko ma przyjemny klimat, łatwo po prostu się wsłuchać.
7/10.
Wind Rose- Diggy
Ostatnio zmieniony przez Anatea (19-11-2021 o 10h37)
Nie wiem czego się spodziewałam klikając play, ale ten kawałek to w 100% to czego oczekiwałam. Lubię ten styl i jak dla mnie 9/10 nic bardziej nie krzepi jak takie kawałki. Jestem pewna, że gdzieś już to słyszałam. Wstęp nadawałby się jako podkład do gry RPG.
Two birds Regina Spektor
Halsey - I am not a woman, I'm a god
Ostatnio zmieniony przez Sylphe (21-11-2021 o 12h39)
//(⌐■w■)JOLT - Unlike Pluto
Ostatnio zmieniony przez Dimitri (21-11-2021 o 23h24)
Damian Syjonfam - Wracam do domu
All Time Low - Monsters
Ostatnio zmieniony przez Dimitri (30-11-2021 o 15h10)
wow... to mi się podoba, bardzo podpasuje, animacja, muzyka tekst spoczko... chociaż brakuje nieco więcej dynamicznych nutek to podoba mi się 8/10.
A jako że ostatnio odświeżałam sobie stare piosenki :
Klasyczek
Ostatnio zmieniony przez dark-lina (22-11-2021 o 22h33)
Ojej, rzeczywiście klasyczek ;d Nie da się przejśc obok bez skojarzeń. Ma to klimat, ma niepowtarzalny urok i na jakieś tematyczne party nadałoby się idealnie, ehehe xd Dam 8/10, bo dobre, dobre, ale pod właściwe okazje ;D
To ja podrzucę:
Joywave - Obsession
Everglow - Pirate
Już w dniu comebacku miałam przesłuchać, ale jakoś mnie do tego nie ciągnęło, więc dobrze że nadarzyła się okazja. Everglow jak zawsze mają śliczne głosy, chociaż nie będzie to moja ulubiona piosenka ich autorstwa - początek nie ma jak dla mnie "tego czegoś" - już nawet prawie zniechęciłam się do piosenki. Za to prechorus wszystko naprawił, również bridge jest według mnie cudowny; można powiedzieć, że zawierają właśnie to, czego szukałam w tej piosence. 8/10
KARD Dumb Litty
Może to przypadek, ale jakoś teraz łaskawszym wzrokiem patrze na K pop ( może dlatego że w dbd jest pan który jest ex gwiazdą k popu i ma boską klatę) ale nutka w sumie fajna, tekst jako taki do ogarnięcia, a macie 6/10
Coś na doła zimowego
“In a Crowd of Thousands”
Ostatnio zmieniony przez Sintriss (27-12-2021 o 02h47)
Bardzo przyjemnie mi się tego utworu słuchało. Mam ostatnio małą wkrętkę na musicalowe piosenki, więc mogę bardzo nieobiektywnie się zachwycać, haha ;D Ładne brzmienie, przejmujące momenty, no i przeniesienie się w świat pięknej historii. Ode mnie 9/10
Cody Fry - I Hear a Symphony
Ostatnio zmieniony przez Agami (28-12-2021 o 22h45)
Niestety piosenka zupełnie nie w moim stylu; początek był dla mnie zbyt spokojny, nie wywołał żadnych większych emocji. Nie jest to coś złego, ale na pewno nie coś, co dodałabym do swojej playlisty. Myślę, że idealnie pasowałoby do jakiegoś filmu jako soundtrack, ale jakoś nie widzę siebie słuchającej tego.
Mimo to brzmi dość ładnie, na pewno nie mogę powiedzieć, że to zły utwór, no ale jednak nie w moim typie.
Daję 6/10