Let's Play – nagranie dokumentujące przechodzenie gry komputerowej, opatrzone komentarzem grającego i stworzone w celu dostarczenia widzom rozrywki.
Geneza tego jak stałam się fanką Let’s Play'ów (sięgająca czasów zanim oficjalnie coś takiego w ogóle powstało ):
W zamierzchłych czasach podstawówki jedną z moich rozrywek było patrzenie na to jak brat gra w gry. W owym czasie choć w takim Tekkenie mój wysiłek "niedzielnego gracza" nagradzały końcowe animacje na które byłam łasa niczym Kubuś Puchatek na miodek a gra była zaiste "miodna" jak to w (pra)dawnych czasach określało się grywalność Nie miałam wówczas na tyle wyrobionych umiejętności i stalowych nerwów bym sama dała rade zagrać w Resident Evil 2 które oglądało się wyśmienicie niczym film nie tylko ze względu na wciągającą fabułę ale i sprytne wczytywanie się gry ukryte pod postacią animacji otwieranych dzwi gdy przechodziliśmy do innej lokacji (chodzi mi starą wersje na PSone w remaku niestety już tego nie uświadczymy )
Do dziś choć wyrobiłam sobie wystarczające umiejętności do przechodzenia większości gier to nadal lubię podpatrywać grę innych
Moi ulubieni Youtuberzy nagrywający LetsPlaye:
(PL)
Kaftann - oglądałam tu tak między innymi: Life is Strange (moja pierwsza seria obejrzana na jego kanale), Tell Me Why, Rule of Rose, Sanitarium, Stubbs the Zombie, Night in the Woods
Staszek iGRAszkowski - oglądałam tu tak między innymi: Little Misfortune, Strengeland
SargeThePlayer - oglądałam tu tak między innymi: Until Dawn, Detroit: Become Human
TheGerald39 - oglądałam tu tak między innymi: Fire Emblem: Three Houses
(ENG)
ManlyBadassHero - oglądałam tu tak między innymi: A Hand Painted Game Where You Are A Cute, Sad Panda - Face to the Fire, Dinner With An Owl - An Owl Insists You Stay For Dinner In A Horror Game Where You're Stuck Forever (ja tam uwielbiam te jego dopiski przy tytułach ).
A wy oglądacie LetsPlaye a jeśli tak to jak je traktujecie, stanowi to dla was substytut serialu/filmu czy raczej swego rodzaju próbkę gry a może przewodnik po niej lub wręcz coś co daje możliwość jakiegokolwiek zapoznania z danym tytułem w wypadku posiadania słabego PC, niewystarczających umiejętności czy po prostu braku funduszy na samo gre?
Możecie tu pisać o swoich ulubionych LetsPlayerach czy konkretnych LesPlayach, które polecacie obejrzeć
Ostatnio zmieniony przez Memorka (15-08-2021 o 22h58)