Uwielbiam wszelkie testy osobowości, a MBTI robiłam już wiele razy na różnych stronach. Zazwyczaj wychodzi mi ENTP (i wydaje mi się, że to się zgadza), a okazjonalnie INTP
Strony : 1 2
#27 30-07-2021 o 19h39
Tutaj ENFP! Sama nie wiem czy ta osobowość do mnie pasuje, no ale robiłam test jakieś 3 razy więc chyba postanowione XD
Fajnie się dowiedzieć, że coś takiego istnieje!
#28 13-08-2021 o 10h49
https://www.idrlabs.com/pl/test.php
Żaden test nie ma 100% gwarancji na poprawne wytypowanie, ale ten ma zdecydowanie większą niż 16p.
#29 16-08-2021 o 13h16
super, że powstał taki wątek, chociaż widzę, że ledwo zipie //
Jak wyżej wspomniało kilka osób, lepiej zrobić sobie taką sakinorve aniżeli 16p a już wgl najlepiej studiować to na własną rękę ( co w sumie zrobiłabym, gdyby nie słomiany zapał). Myślę, że najbliżej mi to intp. Na różnych forach udało mi się poznać inne osoby dzielące ten typ i całkiem interesująca była ta nić porozumienia
still better lovestory that twilight... is there any better lovestory than twilight tho?
#30 09-10-2021 o 17h55
Wiem o tych typach już od dawna i wiem, że to pseudonauka, ale i tak lubię czasem o tym pomyśleć. Nie kieruję się tym aż tak przy poznawaniu ludzi, ponieważ głównie ufam swojej inteligencji emocjonalnej.
Jestem INTP i myślę, że ten typ naprawdę dobrze mnie opisuje, tak że @Clementine hit me up
theythemica
#31 10-10-2021 o 10h00
Cześć, witajcie.
Robiłam te testy kilkukrotnie na przestrzeni kilku lat. Zmiana, jaka we mnie zaszła przez ten czas jest niesamowita, jakbym była zupełnie innym człowiekiem. Natomiast okazuje się, że jestem tym samym, tylko udoskonalonym. Nieważne, czy jestem zbuntowaną 18-latką czy spokojną, skorą do rozmowy 23-latką. Wynik testu zawsze jest ten sam. Osobowość, którą do mnie dopasowuje, czyli ENTJ - Dowódca jest dla mnie poniekąd zagadką, ale z drugiej strony bardzo się z nią zgadzam. Nie jestem i raczej nigdy nie będę z tych osób, do których się lgnie, którym pada się u stóp dlatego, że się je niezmiernie lubi. Ludzie w moim otoczeniu, np. szkole czują to, że nie tak łatwo wkraść się w moje łaski, więc nawet nie próbują. Ale jestem tym typem osoby, której sam autorytet, doświadczenie i wiedza będą przemawiać za tym, żebym to ja była liderem w grupie. Co też nie jest takie wygodne, ponieważ wokół takiej osoby często pojawia się sporo pijawek, więc dokonywanie selekcji jest rzeczą niezbędną. Przecież się nie dam wykorzystać tylko dlatego, że mi bardzo na czymś zależy!
Te "złe" cechy nie wybijają się u mnie jednak na pierwszy plan, staram się je trochę uspokoić i zagłuszyć, co ostatnio bardzo dobrze mi wychodzi. Nie oznacza to jednak, że ich tam nie ma! I w razie czego mogę je wykorzystać.
Poza tym jestem bardzo otwarta, przyjacielska, silna i wierna prawdziwym relacjom. Można na mnie polegać jak na nie wiem kim :3
Pozdrawiam wszystkie typy osobowości, może znajdzie się tu jakaś moja bratnia dusza
#32 08-03-2022 o 11h33
INFJ-A
Rzecznik.
Szczerze mówiąc, pół na pół?... Nie jestem specjalnie przywiązana do przypisanego mi typu- za dużo wątpliwości.
cicha i potrafiąca zdecydowanie bronić poglądów- tak. Łatwość w nawiązaniu kontaktów? Nie. Najważniejsze jest zadbanie o siebie samą? Również nie.
Jest jednak coś, pod czym mogę podpisać się obiema rękami... "Rzecznicy muszą pamiętać, że podczas gdy naprawiają świat, muszą też zadbać o siebie samych"- bo mam skłonność, by odstawić to na dalsze plan.
Może po prostu wahałam się w skali do innego typu?
Ostatnio zmieniony przez Anatea (08-03-2022 o 11h34)
#33 03-04-2022 o 20h07
MBTI Inside - Koreański program, który można obejrzeć na You Tube z angielskimi napisami. Zebrano tu 16 typów MBTI i pogrupowano w osobnych pokojach ekstrawertyków i introwertyków. Uczestnicy dostają różne zadania i możemy obejrzeć interakcje poszczególnych typów we własnej grupie jak również w spotkaniu z uczestnikami z poza własnej grupy :
Spoiler (kliknij, aby zobaczyć)
#34 19-04-2022 o 20h05
Hejka wszystkim! ^^
Uwielbiam ten test MBTI. W ogóle uwielbiam czytać o tych psychologicznych ciekawostkach.
Dla pewności, robiłam ten test 3 razy w przeciągu kilku lat i zawsze wychodziło INFP - Pośrednik.
Zgadzam się w całej rozciągłości z tym wynikiem. Jestem idealistką i wrażliwcem. Pragnę być dla ludzi i pomagać im, chce, żeby wiedzieli, że będę obok, gdyby potrzebowali emocjonalnego wsparcia. Zawsze staram się, aby każdy czuł się komfortowo. Jestem bardzo wyrozumiała i kreatywna. Swoją kreatywność uwalniam poprzez pisanie opowiadań, czasem rysowanie.
Słabe strony też się zgadzają, jak najbardziej. Niezdecydowanie, niepewność, strach przed odrzuceniem i niezrozumieniem. Mimo wszystko uwielbiam swój typ osobowości i nie wyobrażam sobie mieć inny!
Ludzkie Istoty są z natury dobre, choć czasem o tym zapominają. Trzeba im o tym przypominać.
#35 21-04-2022 o 12h41
ej ludzie, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć czemu jak są te funkcje to ekstrawertyczne i introwertyczne muszą się przeplatać? bo w sumie trudno trafić na bardziej sensowny argument inny od "tak jest i już" a ja takimi wycieram podłogę, rzeczowe to to nie jest. XD po polsku też ciężko coś znaleźć a jeśli chodzi o angielski to nie zawsze jestem w stanie wszystko zrozumieć, no taki przypadek. poliglota to ze mnie nie jest.
rozumiem, że uśpiona funkcja jest przeciwna tej pierwszorzędnej, bo tutaj grana jest świadomość i podświadomość, coś zduszonego, co lubi wychodzić na powierzchnię w sytuacjach krytycznych i siać zniszczenie, robić kwasy. ale z tego co słyszałam można rozwinąć tę "gorszą" funkcję i żyć w zgodzie. a nawet gdzieś czytałam, że rozwinięcie inferiora podbija doma. chociaż w sumie byłoby logiczne, bo jakby nie patrzeć przeciwne funkcje się dopełniają.
ale no nie rozumiem, czemu środek nie może zaszaleć. chociaż podobno środek może zaliczyć switcha w zależności od sytuacji. panie nie rozumiem! XD
jedyne co wiem to sensory używają intuicji, intuicyjni sensorują, feelerzy myślą, a thinkerzy czują. XDD
Ostatnio zmieniony przez starywiniary (21-04-2022 o 12h58)
niektórzy żonglują jajami a ja mandarynami B))))
#36 16-05-2022 o 17h15
Mi wyszło ISTP - wirtuoz, ale sama czuję się jakbym miała 2 osobowości i druga była ekstrawertyczna
Z tego co mi wyszło i tak mam 49% ekstrawertyzmu i 51% introwertyzmu, więc I guess I can do both :^ Zazwyczaj w grupie nie jestem zbytnio rozmowna i bardziej lubię słuchać, ale lubię też rozmawiać z obcymi osobami jeśli wydają się naprawdę sympatyczne. Może po prostu mam pecha i zawsze wpadam w towarzystwo rozmownych osób? Dunno
#37 17-05-2022 o 18h00
Chyba już 4 raz wyszedł mi ESFP, z czym się zgodzę ;D
Uwielbiam te testy, są mega interesujące i zawsze potem spędzam przynajmniej najbliższą godzinę na czytaniu o typach osobowości
#38 14-04-2024 o 18h23
Robiłem test MBTI dla zabawy i mi wychodzi ENTP - dyskutant.
No nie mogę powiedzieć, że mało adekwatne XDDDDDD
#39 16-04-2024 o 14h40
Próbowałam dwóch testów: z https://www.idrlabs.com/pl/test.php oraz standardowy MBTI.
Wynik pierwszego jest jednak kompletnie nieadekwatny, nie zgadzam się z większością rzeczy. Wiem, że stawia on na funkcje kognitywne, ale wybór odpowiedzi jest zdecydowanie zbyt wąski i nie uważam, aby był przez to miarodajny.
Z kolei przy 16personalities mogę powiedzieć, se sprawdza się jakieś 90%. Jestem INTJ-T (architekt), i rzeczywiście – o wiele bardziej Cenię sobie samotność, organizację, rozmowy, i nie cierpię norm społecznych. Mówię co myślę, nie zastanawiając się zbytnio nad reakcją innych (można nawet powiedzieć, że nie obchodzi mnie ona za bardzo).
Kocham analizować, układać strategie, mieć wszystko zorganizowane i przygotowane "na zapas".
Dla porównania – w pierwszym teście otrzymałam wynik ESTJ, co prawda, kilka rzeczy się pokrywa, ale jest zdecydowanie inny typ wartości, które wyznaję na co dzień.
Jeśli poleca ktoś jeszcze inny test to chętnie zerknę
Ostatnio zmieniony przez Natsuki (16-04-2024 o 14h40)
#40 13-06-2024 o 21h19
Już robiłam test osobowości na dwóch stronach- 16p oraz idr.labs. 16p robiłam już wiele razy i mój wynik brzmial INTP, a także czasem INTJ i INFJ. Po zrobieniu tego drugiego również wyszedł mi typ osobowości INTP- czyli logik. INTP zdecydowanie najbardziej do mnie pasuje. Zgadzam się z tym co testy o mnie mówia i zachęcam do wypełnienia. Polecam, można miło i pożytecznie spędzić czas.
#41 15-08-2024 o 17h49
Test robiłam sobie 3 razy na przestrzeni 10 lat i wynik pozostawał niezmienny ISFJT - Obrońca.
"Obrońcy to bardzo oddani i czuli opiekunowie, zawsze gotowi bronić osób, które kochają. Na swój skromny, dyskretny sposób pomagają wprawiać świat w ruch. Pracowici i oddani ludzie o tym typie osobowości żywią głębokie poczucie odpowiedzialności w stosunku do otaczających ich ludzi. Niezawodnie trzymają się oni terminów, pamiętają o urodzinach i specjalnych okazjach, podtrzymują tradycje i obsypują swoich bliskich gestami troski i wsparcia. Rzadko kiedy jednak za wszystko, co robią domagają się uznania. Zamiast tego wolą działać za kulisami."
Znani "Obrońcy": Królowa Elżbieta II, Księżna Kate, Aretta Franklin, Anne Hathaway, Catelyn Stark, Triss Merigold, Dr Watson, Will Turner.To o mnie
Strony : 1 2