Trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam, godzinę pisałam tego posta, jeden missclick i oczywiście wszystko poszło z dymem niczym eldaryowe serwery, bo twórcom strony się nie chciało nawet wprowadzić zabezpieczającego przed utratą danych komunikatu. Niech mnie ktoś zabije.
Wdech... Wydech... Na spokojnie... Jeszcze raz.
Wybaczcie, jeśli będzie skromniej, pisanie drugi raz tego samego... Well. Postaram się w miarę odwzorować i uwzględnić większość swoich światłych myśli ponownie. A więc tak...
(Ponownie) witaj świecie! Żyję, mam się dobrze, zdałam semestr, mogę wracać do egzystencji.
Ominął was może hype na Maneskin? Wątpię. No, to teraz porcja tego hype'u rzucona wam prosto w twarz również ode mnie. Ogólnie poza genialną muzyką, którą mnie urzekli jak mało który zespół (serio, tylko Disturbed chyba słucham z podobnym zamiłowaniem) to cała ich stylistyka jest cudowna, bardzo mnie inspirują i planuję też w najbliższym czasie fanarta do piosenki Coraline. A tymczasem sytuacja wyglądała tak, że byłam sobie na wyjeździe z laptopem, a ze względu na mały monitor, nijak bym nie byłam w stanie pracować nad ambitniejszymi rzeczami. No to uznałam, że zrobię study. Study głównie z dobierania kolorów na podstawie refki, bez użycia pipety. Dodatkowo, malowanie od razu od plamy barwnej, bez szkicu. Jest uproszczone, jest niewykończone, bo takie miało być, to było zajęcie na jedno popołudnie.
Damiano
(refka była, ale została na laptopie, wybaczcie ;-; - to był screen jakiegoś ładnego ujęcia z koncertu)
Ale udało się też zrobić coś ambitniejszego! Praca narysowana do zabawy 'narysuj strażniczkę powyżej' na discordzie. Chciałabym powiedzieć, że stylka i cała jej koncepcja jest cudowna, absolutnie mnie urzekła i jak tylko zobaczyłam, to wiedziałam, że muszę, po prostu muszę. Nad rysunkiem też się pracowało meeega przyjemnie (znaczy się, jak już po trzech odrzuconych szkicach ogarnęłam, co ja właściwie chcę narysować). Świetnie się bawiłam.
Little Red
@Satiiira Cześć, miło, że wpadłaś! Jeśli skutkiem ubocznym pożaru okaże się zwiększenie poziomu żywotności działu kreatywnego, to ja chętnie przyjmę. <3 I tak, jeśli mam być szczera, też najbardziej lubię Nyx. To ogólnie jest praca, która właściwie stworzyła się sama, poczynając od koncepcji, skończywszy na całym procesie. Byłam bardzo zainspirowana przy jej tworzeniu, no i mam wrażenie, że to widać, a spędziłam na niej chyba najmniej czasu ze wszystkich (no i jest też jedną z najnowszych, co też swoje robi).
Jeśli chodzi o WLOP, to tak, jest dla mnie ogromną inspiracją już od wielu lat, no i właściwie chyba można go uznać za takiego naczelnego twórcę w tym malarskimsemirealistycznymlekkoinspirowanymanimealeniedokońca stylu. Jest niesamowity, a to, co potrafi zrobić ze światłem, przerasta moje pojmowanie, polecam mocno. Bardzo ci dziękuję za miłe słowa. <33
@Shemei Hej, dobrze cię tutaj widzieć ponownie. <3 I wiesz, ja sama chciałabym wiedzieć, dokąd ja dążę ze swoim stylem. XD Na obecną chwilę po prostu sporo eksperymentuję, więc czasami wyjdzie ostrzej, czasem bardziej gładko. Na pewno docelowo będę gdzieś pośrodku, bo w pełni wygładzone i wyblendowane prace raczej mijają się z moją stylistyką, tak samo jak takie wyjątkowo surowe (choć w obu przypadkach znam artystów, którzy robią z tym cuda!). Ale no, złotego środka dalej szukam, sama jestem ciekawa, gdzie mnie to zaprowadzi. Na pewno nie pozbędę się widocznych pociągnięć pędzla, bo je kocham. Niedługo cię odwiedzę popodziwiać twoje designy, teraz mam trochę więcej czasu, to mogę sobie pozwolić na nurkowanie w wątkach artystycznych. I wielkie dzięki za miłe słowa, to wiele dla mnie znaczy. <3
@Dezerter E tam, to nie są jakieś wybitnie szczegółowe tła. Kwestia kilku maźnięć w odpowiednich kolorach (polecam, oszczędza czas mocno xd). Zazwyczaj mam do nich podejście dość leniwe i kombinuję tak, jak zrobić, żeby się za bardzo nie narobić. xD Mega się cieszę, że ci się podobają, zwłaszcza, że sama twoje prace mega podziwiam i napatrzyć się nie mogę jak radzisz sobie z mocno nasyconymi kolorami. <3 Dzięki wielkie. ^-^
Ostatnio zmieniony przez Azalin (23-06-2021 o 03h26)