Szczęśliwie dla mnie złożyło się tak, że większość egzaminów na studiach mam już za sobą i, co za tym idzie, rozglądam się teraz za możliwością napisania czegoś wspólnie z kimś dla relaksu
pozdrawiam pana Piotra, dalej mam koszmary o pańskich kolokwiach, muszę w końcu wyluzować.
Na wstępie tutaj muszę zaznaczyć, ze nie nastawiam się na codzienne odpisy. Chciałabym utrzymać się w raczej krótszych tekstach o uśrednionej długości ok. 300-500 wyrazów. Używania discorda nie przewiduję, jednak nie wykluczam go w zupełności.
Poniżej prezentuję listę pomysłów, które chodzą mi po głowie, jednak jestem otwarta na najróżniejsze sugestie.
I.Wieloosobowe, HP, mieszane
Dla historii Harry'ego Pottera mam ogromny soft spot, więc, oczywiście, bardzo chętnie, gdyby znaleźli się chętni, rozpoczęłabym opowiadanie grupowe dotyczące właśnie życia w Hogwarcie. Domyślnie myślałam o czasach po akcji książek, aby zapewnić jak największą swobodę kreowania akcji. Mecze Quiddicha, nauka nowych czarów czy zakupy w Miodowym Królestwie – wszystko to w nowym roku szkolnym w Szkole Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie.
Jako alternatywę dla klasycznego Hogwartu mogę też zaoferować możliwość wykreowania innej szkoły magii, która mieściłaby się, np. na terenie Polski.
II.2 os. lub 4 os., inspirowane animowaną "Anastazją" z 1997 r., hetero
Byłabym również zainteresowana historią, która czerpałaby z wyżej wspomnianej animacji, jednak historia osadzona byłaby w czasach współczesnych. Postać A byłaby tutaj adoptowanym dzieckiem bogatej, wpływowej rodziny. Podczas incydentu, jaki miał miejsce podczas zagranicznych wakacji wakacji, postać A (z lub bez rodziny, w zależności od naszej woli) doznała wypadku, na jego skutek doznała utraty pamięci i zaginęła w obcym miejscu. Nie udało A się odnaleźć. Krewni A za pomoc w jej/jego odnalezieniu oferują dużą nagrodę pieniężną.
Mijają lata. A ma się dobrze, jednak w końcu osiąga pełnoletniość i musi się usamodzielnić, nie mogąc dłużej żyć w ośrodku, w którym została/został umieszczony po odnalezieniu. Posiada niewielki przedmiot z nazwą zagranicznego miasta, chce się tam udać.
Wtedy natrafia na B, osobę, która szuka sposobu na zysk. Wie o nagrodzie, jaką oferuje się za odnalezienie zaginionego dziecka, jednak nie sądzi, aby było to możliwe. Postanawia znaleźć osobę dostatecznie podobną i przy jej pomocy zdobyć pieniądze. Szybko uznaje, że aparycja A pasuje niemal idealnie. Postanawiają wspólnie wyruszyć w drogę.
W wypadku wybrania 4 os. (lub po dwie postaci na głowę) możemy dodać na pewno postać wspólnika B i kolejną postać do wyboru wedle uznania.
Akcję można również umieścić w czasach przed popularyzacją testów DNA. Wówczas A również może być biologicznym dzieckiem wspomnianej rodziny.
III.4 os.+, okruchy życia
Byłabym też zainteresowana poprowadzeniem życia bohaterów (np. grupy przyjaciół) na różnych etapach ich życia, gdzie właśnie co jakiś czas byłyby przeprowadzane przeskoki czasowe.
Wszystko
aktualne