Czemu szukasz materiałów dotyczących muzyki? :3
/ Aaaa, wybacz xD To w takim razie polecam ci serdecznie "Tajemną historię" Donny Tartt, według mnie ta kobieta jest geniuszem i wszystkie jej książki są niesamowite ^^
// Bardzo lubię pisać odręcznie i często to robię, ogólnie jestem wkręcona w takie piśmiennicze rzeczy. W pewnym momencie z nudów zaczęłam przeglądać materiały dotyczące piór wiecznych w internecie i oglądałam coraz więcej i więcej, więc to była tylko kwestia czasu xD
Pisanie piórem ogólnie jest super:
1) Nie muszę już kupować 20 długopisów na początku każdego roku szkolnego (nie jest to metafora, dokładnie tyle ich kupuję)
2) Nie mam już problemu z utratą intensywności koloru w miarę wypisywania się, bo zawsze mogę wypełnić pióro jeszcze raz atramentem - jedna butelka starcza na około rok w zależności od tego, jak dużo się pisze.
3) Jest ekonomicznie - objętość atramentu w jednej butelce może się równać objętości około stu wkładów, co cenowo wychodzi trzy razy taniej, nie mówiąc nawet o ilości zaoszczędzonego plastiku.
4) Cała gama kolorów - z kolorowymi długopisami bardzo trudno jest znaleźć taki w idealnym odcieniu i trzeba brać, co jest, a atramenty? Marek atramentów jest całe mnóstwo, tak samo jak kolorów i ich odcieni i zawsze można znaleźć coś dla siebie - są nawet neonowe atramenty, którymi pisze się jak zakreślaczami!
No i to, co jest absolutnie najważniejsze:
5) PRESTIŻ - uczucie, które się ma przy kreśleniu zawijasów piórem, mając na biurku atrament w butelce jest b e z c e n n e
Kaligrafować też jak najbardziej bym mogła, tylko że musiałabym dokupić przeznaczoną do tego stalówkę, moja jest standardowa, przeznaczona do normalnego pisania, także raczej nią sobie nie pokaligrafuje, ale jeśli moje hobby się rozwinie, to kto wie, może dokupię? c;
Ostatnio zmieniony przez Qoona (20-11-2021 o 17h12)