Ile czasu najdluzej nie spalas?
Nie pamietam, ogladalam to 10 lat temu xD
Ostatnio zmieniony przez Flower (10-11-2021 o 15h47)
Strony : 1 ... 978 979 980 981 982 ... 1527
Jak podobało ci się Deadman Wonderland?
Myślę, że niezłe byłoby samemu się spóźniać... ale nigdy na to nie postawiłam. Praktykuję przykre wytykanie nie szanowania mojego czasu, odcinanie profitu. Raz ucięłam "pasjonujący" monolog rozmówcy, bo:
- ... "przykra sprawa, ale jakbyś się wcześniej nie spóźnił ten kwadrans, pewnie dłużej bym posłuchała, co chcesz powiedzieć. Już nie mam czasu. Pa!"
Ostatnio zmieniony przez Anatea (10-11-2021 o 08h00)
Jak oduczyc ludzi spoznialstwa?
Musze przetestować.
Częstuj się
Haha spoko, ale w razie czego Orifiel sie poleca. Ogólnie to bym dała dziś pielęgniarce ten order. Nie dosc, ze nie była na czas, to jeszcze sie opierniczała, a ja zestresowana, bo pobieranie krwi, wiesz jak sie u mnie konczy xD
Ostatnio zmieniony przez Shairan (10-11-2021 o 08h27)
Czy ktoś jeszcze ma dziś szansę zasłużyć na order? (sygna)
Edit: Co Ty, ja to jestem niegodna zaszczytu XD
Zakupowo- i w pracy trzeba pobiegać za rozliczeniem budżetu, po pracy zakupy do domu... Generalnie pod hasłem organizacji. Ale, że w tym będą zakupy papiernicze, nie narzekam
Ostatnio zmieniony przez Anatea (10-11-2021 o 09h05)
Ostatnio zmieniony przez Lythan (10-11-2021 o 09h04)
Bez czego nie wyobrażasz sobie życia?
Nah, ostatnio tylko remontuje, grafikuje i zajmuje się psim dzieciem
Ostatnio zmieniony przez Foggy (10-11-2021 o 10h05)
O grywasz jakieś gierki ostatnio?
Bardzo mi się podobał ten film i mam zamiar kupić sobie książki za niedługo, bo w końcu przestanę być zadłużony i wie cieszę. Film dla mnie właściwie był o niczym tak zupełnie. Bardzo mi się podobało, że po pełnym napięciu i akcji podoboju Arrakkis, nastąpiła taka pełna napięcia przerwa. Reżyser moim zdaniem bardzo zręcznie operował ujęciami i scenografia. Bardzo mi się podobała gra starego Skarsgarda i Rebeki Ferguson.
Mam czas to coś dopiszę.
Majstersztyk pod względem reżyserii dla mnie. Odpowiednio dysponuje czasem na akcję, przeplatając ją chwilami wytchnienia na piękne krajobrazy, ciągle buduje napięcie i zręcznie nim operuje, by wstrzymać wdech w odpowiednich momentach.
Scenografia - bardzo uboga, ale bardzo dobrze przemyślana, każdy szczegół w niej miał znaczenie. Bqrdzo mi się podobały te ogromne budowle na Arrakis i małość ludzi wobec nich. Podobno w książce było zdecydowanie bardziej bogato, ale nie czytałem, więc nie wiem i nie sądzę, by to była wada.
Muzyka wchodzi w ucho, jest futurystyczna, ale jednocześnie bardoz ludzka - nie umiem opisywać dźwięków, nie grałem na żadnym instrumencie, więc nie wiem jak ubrać moje odczucia w słowa.
Warto również wspomnieć o strojach, bo i te były zdrobione cud i miód. Zbroje dla kobiet wyglądały jak normalne zbroje, a nie jakieś marzenia młodego gimnazjalisty. Pięknie byli ubrani, ubrania na nich dobrze leżały.
Co dalej. Na zwiastunach byli promowani Paul i Chani, podczas gdy cały film to relacje rodzinne głównie. Eksplorowana jest relacja Paula i rodziców, pokazywana jest relacja Leto i Jessici, Paula i Duncana, Paula i Grundjakmhbylo. Są to bardzo pięknie przedstawione relacje i bardzo dobrze mi się to oglądało. Było to moim zdaniem pełne czułości i uważam, że inne studia filmowe powinni brać z tego przykład.
No i wracając do tego co napisałem wcześniej - dla mnie jest to film o niczym, ale bron boże nie znaczy to, że jest to wada dla mnie. Po pierwsze - dlatego, że to jest tylko pierwsza część, a po drugie - nie każdy film musi mieć puente podszyta tylko jedna warstwa metafor.
Co jest problematyczne w filmie to na pewno white saviour complex. Nu nu nu, tego nie lubię, to jest trop rasistowski, ale powiedzmy, że na razie jest to ugryzione od dobrej strony i reżyser ma pole do popisu i jest w stanie to dobrze rozegrać. Słyszałem również od tych co przeczytali książkę, że film za mało rozwija wątki o islamie i uważam to za stracony potencjał, bo islam, jak już się przedrzesz przez te okropna warstwę islamofobii jest bardzo ciekawa religia (tak jak każda duża religia i tutaj mógłbym zrobić dygresje o religiach, ale forum to nie miejsce na takie pogawędki). Podobno dialogi były sztuczne, osobiście tego nie odczułem.
Ostatnio zmieniony przez falafel (10-11-2021 o 14h31)
Ostatnio zmieniony przez Sylphe (10-11-2021 o 12h27)
A ty oglądałaś lub planujesz obejrzeć Diunę?
Teraz to wcale. Pandemia i Netfliks mnie rozleniwiły, a do tego nie mam z kim iść.
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-11-2021 o 12h02)
Jak często chodzisz do kina?
Bardziej wolę w domu, ale wypady do kina też mają swój urok i lubię czasami się wybrać coś obejrzeć.
Ostatnio zmieniony przez Foggy (10-11-2021 o 12h29)
Wolisz chodzić do kina czy oglądać filmy w domu, na np. Netflixie?
W tej chwili nie mogę sobie niczego takiego przypomnieć, więc chyba nie. // Btw. śliczna stylka <3
Ostatnio zmieniony przez Nirez (10-11-2021 o 12h42)
Wzruszyło cię coś ostatnio?
Idk w sumie.
Chyba nie ma tematu na który lubię rozmawiać.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (10-11-2021 o 13h05)
O czym lubisz rozmawiać?
Zależy od tematu i osoby. Jak kogoś znam i wiem że umie dyskutować kuturalnie, to bardzo chętnie pogadam na trudne tematy. Ale jest kilka kwestii, które są dla mnie bardzo drażliwe i nie lubię o nich słuchać, więc ich unikam. Nie pakuję się w kłótnie, bo nic dobrego z tego nie wynika, więc jak ktoś ma się na mnie obrazić za moją opinię, to się zamykam
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-11-2021 o 13h00)
lubisz dyskutować na kontrowersyjne tematy? czy może zazwyczaj unikasz tematów, które mogłyby doprowadzić do zgrzytów
/ nie wiem czy umiem, bo rzadko to robię. Jak mam rację to nie muszę przekonywać innych do tego xD
Ostatnio zmieniony przez Asame (10-11-2021 o 14h41)
Umiesz przekonywać innych do swoich racji?
Z tiktoka: I am a creature both haunted and holy, made in glory
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-11-2021 o 13h20)
Jaka muzyka ostatnio chodzi Ci po głowie?
Lubię, ma swoje zalety.
Ostatnio zmieniony przez Anatea (10-11-2021 o 13h08)
Lubisz miejsce w którym mieszkasz?
@Foggy - Raz lepiej, raz gorzej.
Siedzenie samemu w domu tyle czasu chyba mi nie służy. :’)
@Anatea - Wyszło zupełnie przez przypadek.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (10-11-2021 o 13h15)
Jak tam samopoczucie?
A różnie prawdę mówiąc, wszystko zależy od wzoru, bo nie każde białe same w sobie mi się podobają, i nie każde połączenia kolorystyczne, ciężko mi ocenić to tak zero jedynkowo.
Ostatnio zmieniony przez Foggy (10-11-2021 o 13h13)
Canthra: Zauważyłaś jak odcinek na którym jesteś (Odcinek: 16, The Evil Crystals) pasuje do Twojej stylizacji? Przypadkowy czy zamierzony efekt?
Foggy: zauważyłam biały tatuaż wśród Twoich pinów. Czy białe podobają Ci się same w sobie, czy tylko w kompozycji z kolorem?
Dość aktywnie, żołądek niestety mści się, że nie dostał nic treściwego... ale ma rację XD
Ostatnio zmieniony przez Anatea (10-11-2021 o 13h15)
Hej, jak ci mija dzień?
Mam taki tryb życia,że ciężko jeść coś o stałych porach. Dlatego nie przykładam do tego większej uwagi.
Ostatnio zmieniony przez Wendyy (10-11-2021 o 13h33)
Jesz wszystkie posiłki o stałych porach, czy raczej nie zwracasz na to zbytniej uwagi?
Próbowałam, ale mi nie wychodzi, więc jak na razie cicha kapitulacja.
Będę musiała potem napisać do Ciebie na mg, bo ja nie mam już do tego ps’a siły.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (10-11-2021 o 14h26)
Jak tam z grafiką, cos działałaś, czy na razie cicha kapitulacja? xD
/ ooo, a co się dzieje? wbijaj na mg
Bardzo zależy. Jak mam jakiś cel, który jest dla mnie ważny, to nie poddaję się łatwo, a jeśli mam do czynienia z czymś nowym, z czymś nieznanym, z czymś, co ciężko mi wychodzi dobrze, to bardzo szybko się poddaję.
Ostatnio zmieniony przez Foggy (10-11-2021 o 14h47)
Łatwo się poddajesz?
Jestem cierpliwy, znajomi zawsze mi mówią, że są zdziwieni jak ja spokojnie do wszystkiego podchodzę
Chyba że czekam na coś, na czym bardzo mi zależy. Wtedy się ekscytuję i aż cały chodzę
Ostatnio zmieniony przez Noku (10-11-2021 o 14h52)
jesteś cierpliwy? (ups wybacz za zły zaimek)
hejka c:
kupiłem sobie świeczkę zapachową, którą szkoda mi wypalać, ale dumnie stoi mi na parapecie
Ostatnio zmieniony przez Asame (10-11-2021 o 14h53)
Hej, Asamke.
Co zrobiłeś dla siebie miłego ostatnio?
Cóż. Ostatnio chyba nic.
Ostatnio zmieniony przez Canthra (10-11-2021 o 15h25)