Jaką supermoc chciałabyś mieć i dlaczego?
// Requiem for a Dream- Epic Hard Rock Version. Znam ją od gimnazjum, ale tą wersję usłyszałam niedawno i jest cudowna!
Ostatnio zmieniony przez Soheila (05-02-2023 o 17h41)
Strony : 1 ... 1363 1364 1365 1366 1367 ... 1527
Jaką supermoc chciałabyś mieć i dlaczego?
// Requiem for a Dream- Epic Hard Rock Version. Znam ją od gimnazjum, ale tą wersję usłyszałam niedawno i jest cudowna!
Ostatnio zmieniony przez Soheila (05-02-2023 o 17h41)
Jaka piosenka wpadła ci ostatnio w ucho?
//SKYLAR- Double Denim, uwielbiam tą dziewczynę. Ma mega interesujący głos i sposób spiewania
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (05-02-2023 o 19h29)
A tobie?
// Bardzo szybko, zrobiłam wszystko to co miałam zrobić, załatwiłam kilka spraw, posprzątałam, poćwiczyłam, byłam na zakupach a dzisiaj zagoniłam się do czytania. Po zdaniu wszystkich egzaminów mam w końcu czas dla siebie.
Ostatnio zmieniony przez Soheila (05-02-2023 o 19h41)
jak ci minął weekendzik?
// tak sobie, ostatnio ciągle źle się czuję, jeszcze dzisiaj przytrzasnęłam sobie palec drzwiami i mam nadzieję, że go nie złamałam :') ale odzyskałam już w nim czucie i możliwość poruszania nim, teraz tylko boli, także może nie będzie tragedii (oby). w ogóle dziś mam jakiś mega pechowy dzień ;-; humor wczoraj też miałam kiepski i jak ogarnęłam część prezentacji na jutro, to zamiast się uczyć na egzamin, oddałam się w ramiona escapismu i grałam w gierkę, a mogłam ten czas przeznaczyć na więcej nauki i teraz mi z tym źle, że się obijałam, jak mogłam się uczyć. także nie za przyjemnie mi mija, ehhh xdd
Ostatnio zmieniony przez idontcare (05-02-2023 o 20h03)
Ostatnio zmieniony przez lychee (05-02-2023 o 20h30)
Jaki jest twój ulubiony napój?
//Aktualnie czytam już ostatnią z serii ''Szklany tron'', czyli "Królestwo popiołów". Męczyłam tą serię dobry rok
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (05-02-2023 o 21h09)
czytasz obecnie jakąś ciekawą książkę? jeśli nie, to jaka była ostatnia przeczytana przez ciebie książka i jak ci się podobała?
// przed tym, że mogłabym w jakikolwiek sposób stracić bliskich mi ludzi, wtedy bym się już kompletnie załamała. przed nieuchronnie zbliżającą się katastrofą klimatyczną też.
no i przed końcem zniżki studenckiej na spotify, został mi chyba jeszcze tylko rok i będzie trzeba płacić 20 zł zamiast 10 </333
Ostatnio zmieniony przez idontcare (07-02-2023 o 12h36)
Ostatnio zmieniony przez lychee (06-02-2023 o 14h36)
Zawiodłaś się czymś ostatnio?
Chyba jedynie tym, że książka, którą myślałam że polubię od pierwszych stron, nie zachęca mnie do dalszego czytania.
Ostatnio zmieniony przez Laryisa (06-02-2023 o 14h06)
A ty, na czymś?
// Fairy tail, jestem na drugim sezonie i mam szczerą nadzieję, że kontynuacja docczeka się animacji ;v
Ostatnio zmieniony przez Soheila (07-02-2023 o 14h33)
Kiedy ostatni raz byłaś w teatrze? Jaka to była sztuka?
bardzo łatwo, nie pracuje nad tym bo nie przeszkadza mi to. Jeśli waga rzeczy na której musze się skupić jest bardzo duża no to się skupie nad tym
Ostatnio zmieniony przez Mystification (06-02-2023 o 19h39)
Łatwo się rozpraszasz? Na jak długo potrafisz się skupić? Co pomaga ci w skupieniu się?
// Można powiedzieć, że pozytywnie. Wróciłam na jazdy po dłuższej przerwie i dzisiaj poszło mi trochę mniej tragicznie niż ostatnio :D I tak będę sobie musiała dokupić godziny z instruktorem, bo powiedział mi, że nie może mi pozwolić iść tak na egzamin i zmarnować swoje pieniądze :') No rację ma niewątpliwie, tak że jeszcze sobie pojeżdżę zanim pomyślę o zdawaniu praktyki :')
A do sesji się nie przygotowuję, ponieważ wszystkie przedmioty już zaliczyłam i teraz mam błogosławione wolne (⌐■ u ■)
Ostatnio zmieniony przez Cuks (06-02-2023 o 16h28)
Ostatnio zmieniony przez lychee (06-02-2023 o 22h06)
Z czego jesteś zadowolona?
// Mam specjalny zeszyt, w którym opracowuję sobie książki i wypisuję co ważniejsze/ciekawsze fragmenty :> Wstawiam je też na swój eldaryowy profil, tak że polecam zaglądać c; Jednak w samych książkach niczego nie zaznaczam ołówkiem ani niczym innym.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (06-02-2023 o 17h16)
Lubisz sobie zaznaczać co ciekawsze fragmenty w książkach?
Dobre - zawsze staram się przekladać obowiązki nad przyjemności, wiec np zanim siądę do gierki albo książki, to biorę prysznic, sprzątam, robię obiad itp. Zawsze przed snem muszą sie umyc, nawet jeśli się źle czuję albo jestem pijana (a pijanym ludziom zdarza się zasnąć w makijażu albo ogolnie bez prysznica). Zawsze sprawdzam daty ważności i skład (chociaz nie bardzo sie na tym znam, no ale jak widze ze na pierwszym miejscu czegos jest cukier, to raczej z tego zrezygnuje). W torebce zawsze mam jakieś przeciwbólowe, podpaskę, chusteczki itp, więc często zdarza mi się pomóc innym. Staram się nie oceniać ludzi pochopnie i weryfikować infomacje zanim podam je dalej. Złe - nie jestem rannym ptaszkiem i często zwlekam z wstaniem z łóżka, zdarza mi się spóźniać, często pomijam posiłki. A chcialabym sie nauczyc regularnych cwiczen, ale probuje tego od gimnazjum i jakos mi nie idzie xd i miec wyregulowany sen.
Ostatnio zmieniony przez Flower (06-02-2023 o 17h30)
Jakie masz dobre i złe nawyki? Chciałabyś się jakichś pozbyć lub jakieś zbudować?
// Matematyka. Jestem przekonana, że te kilka siwych włosów, które noszę dumnie na swojej młodej głowie zawdzięczam właśnie uczeniu się do matury z matematyki :')
Ostatnio zmieniony przez Cuks (06-02-2023 o 20h26)
Jaki przedmiot w szkole sprawiał Ci zwykle największą trudność?
/Idk, może to, że często gadam do siebie jak jestem sama i się nad czymś mocno skupiam. Albo jak gram w gry to komentuje sama sobie na głos co robię. Ale to chyba nie jest aż tak nadzwyczajne, chyba xD
Ostatnio zmieniony przez Evalyn (07-02-2023 o 16h50)
Jakie są twoje małe dziwactwa?
// Na zeszyty/notatniki/kalendarze, w których wiem, że będę zapisywać ważne dla mnie rzeczy. Jeśli mam gdzieś przechowywać swoje złote myśli, to równie dobrze mogę sypnąć groszem, żeby było to coś ładnego i porządnego. Podobnie z atramentem do pióra wiecznego. Jedna buteleczka starcza na około rok, jak nie dłużej, więc nie przeszkadza mi zaszaleć i zapłacić nie tylko za atrament ale i za przepiękny kałamarz, który będzie cieszył moje oczy przez następne lata. No i też na książki. Mama tak mnie wychowała, że warto oszczędzać na wszystkim, ale nie na książkach. Nie że wpadłam w ekstremum i na przykład nie wypożyczam nic z bibliotek, ale jeśli są książki, które bardzo chciałabym przeczytać, a nie są dostępne w inny sposób, to nie mam wyrzutów sumienia, jeśli je sobie kupię.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (06-02-2023 o 21h34)
Na co nigdy nie jest ci żal pieniędzy?
//Chyba tylko na chłopaka, ale na mnie samą strasznie mi żal. Mogę kupić cos jemu mega drogiego, ale sobie nie zakupie za identyczna kwote
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (06-02-2023 o 22h06)
A tobie??
// Uwielbiam :D
Ostatnio zmieniony przez Cuks (06-02-2023 o 23h11)
Lubisz czytać?
//Moim jedynym zastrrzeżeniem na ten momenty jest tylko to, że seria ledwo mieści mi się na półce. No i to, że jedna z części w ogóle nie jest oznaczona i o mały wlos bym ja pominela a wraz z tym pare istotnych części. Troche irytujące jest też to, że każda postać kobieca jak pozna jakiegoś faceta to ich związek jest wpychany na siłę, no litości... Ale tak to mi się bardzo podoba, przyjemnie się czyta, a główna bohaterka nie jest aż tak irytująca jak te z wattpada, mimo że ma swoje humorki
Ogólnie polecam jak ktoś ma za dużo czasu i pieniedzy, seria w calosci to 9 książek (cztery opowiadania sprzed akcji "Szklanego tronu" są połączone w jedną książke, potem mamy piec kolejnych ksiazek, ową nieoznaczoną i dwie ostatnie ktore sa jedna podzielona na pol)
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (06-02-2023 o 22h55)
Jak twoje wrażenia z serii „Szklany tron”? Co bylo spoko, a co niekoniecznie?
Nie, ale gdzies tam kiedys obila mi sie o uszy. A serii w sumie dawno nie czytalam, ale kiedys bardzo lubilam „Igrzyska śmierci” czy „Trylogia czasu”. Ooo i seria „CHERUB” byla super :D i „Zniewolony książę” i „Tajemnica Diabelskiego Kręgu”. Ja ogolnie bardzo lubilam czytac mlodziezowki, teraz szkoda mi hajsu.
Ostatnio zmieniony przez Flower (06-02-2023 o 23h03)
A ty czytałaś szklany tron? Jeśli nie, to jaka jest twoja ulubiona seria i dlaczego?
//Mega kreatywne pytanie! Ale kurcze nie wiem, może lodówki elektrycznej? Albo aparatu fotograficznego!
Ostatnio zmieniony przez Aevriia (07-02-2023 o 01h07)
Jakiego wynalazku z XX lub XXI wieku brakowałoby Ci najbardziej, gdybyś miała zamieszkać w Starożytnej Grecji?
Odpowiedź: Lance.
W TO jego plan był totalnie bez sensu i choć w najmniejszym stopniu nie trzymał się kupy. Potencjał jakiś był, motyw niby też, ale sama koncepcja (zniszczenie całej krainy i popełnienie jednego wielkiego samobójstwa? Co to niby miało zmienić i jak miałoby poprawić sytuację?). Lance wykazał się głupotą i tyle.
W NE nie powinno go być. To równie paradoksalne, co wsadzanie na najbardziej krytyczne stanowisko najgorszego zbrodniarza wojennego. Gość, który chciał wszystkich unicestwić ma prowadzić wojska (które de facto zawsze słuchają się swojego przede wszystkim dowódcy, nie służą idei, tylko właśnie jemu)... gratuluję pomysłu. W tym scenariuszu bardzo mi pasowało, aby Huang Hua była w rzeczywistości negatywną postacią i działała na zgubę Kwatery i całej Eldaryi.
A to, że Gardienne ma z nim mieć jakiekolwiek relacje romantyczne jest jeszcze durniejszym pomysłem. Nie tak dawno odnowiłam sobie 26 odcinek... Nie wiem, co ona miała w głowie, aby po wszystkim, co wydarzyło się w TO rozładować napięcie seksualne z kimś takim (bo o miłości tu moim zdaniem nie ma absolutnie mowy, inna sprawa, że uważam, że Gardienne nigdy nikogo nie kochała).
Ostatnio zmieniony przez Ayumi89 (07-02-2023 o 10h10)