Co fajnego ci się przydarzyło?
// 1)
Czerwone buty
Cztery lata temu kupiłam sobie podróby takich butów na bazarach. Wyglądały tak samo, tylko bez loga Big Stara i były bardziej świecące, tak intensywnie czerwone, że waliło po oczach. To były jedne z najlepszych butów, jakie miałam. Były wygodne, stylowe i trwałe, służyły mi niemal bez przerwy w ostatniej klasie gimnazjum i przez całe liceum. W pewnym momencie zaczęły się drzeć, więc kupiłam sobie nowe, tym razem autentyczne z Big stara i baaardzo szybko wróciłam do starych trepków, a te nowe wyrzuciłam w kąt. Nie mam pojęcia, co to ma być, ale Big Star wszywa w pięty swoich butów twardą tekturę, która obciera stopy. Z desperacji aż razem z mamą zorganizowałyśmy akcję rozcinania butów od środka i wyjęcia tego pomiotu szatana, ale buty dalej były niewygodne i dalej obcierały, tym razem przez nierówność w materiale. W sensie, jak kawałek materiału odstaje, to podczas ruszania nogą, stopa ciągle się o niego ociera i po czasie zdziera się i skóra i dziura w materiale robi się większa. Już nigdy więcej tam nie kupuję. Szczerze powiedziawszy, to ja bym najchętniej dalej chodziła w moich wysłużonych butkach, ale w końcu mama się zbuntowała i stwierdziła, że w takich zdezelowanych trepach z domu mnie nie wypuści ~ n ~ Poszukiwania zamiennika nadal trwają, ale bezowocnie.
2)
Długi sweter z guzikami
Takie przepiękne cacuszko udało mi się upolować w sklepie, tylko że jest jeden problem. Wszystkie swetry tego typu sięgają lekko za talię, a ja, po pierwsze, nie mam do czegoś takiego odpowiednich spodni, po drugie, odpowiedniej sylwetki. Jak zakryję sobie czymś takim talię, a odsłonię biodra, to wyglądam jak klocek. No i do tego mam tylko jedne spodnie z długim stanem, które i tak nie pomagają, bo nawet jak podkreślą mi talię, to dalej będzie ona zakryta przez sweter, więc na jedno wychodzi. Tego typu swetry bardzo mi się podobają, ale kurka, znalezienie w galerii takiego, tylko sięgającego co najmniej do pasa jest prawie że niewykonalne. Ale nie poddam się! Poszukiwania nadal trwają.
Ostatnio zmieniony przez Cuks (25-09-2022 o 05h12)