Jakie prezenty wolisz przyjmować? W postaci samych pieniędzy, czy jednak wolisz jak ktoś się postara i da ci coś od serca?
Bardzo mnie intrygują wszelkiego rodzaju agresywne zachowania kotów wobec człowieka, czy drugiego zwierzęcia, z resztą nie tylko kotów. Różnego rodzaju formy depresji itp. Nie mam jednego konkretnego tematu, który mnie najbardziej intryguje. Chociaż może... podejście ludzi do kotów. Jak się spojrzy z boku i porówna podejście ludzi do psów i do kotów to widać przepaść, a przynajmniej ja ją widzę. Nie spotkałam się w swoim otoczeniu z ludźmi, którzy mają koty i wiedzą coś więcej o ich zachowaniach i psychologii poza tym, że "trzeba obcinać pazurki, nie wolno im wskakiwać i drapać mebli" (co jest dla mnie totalną oznaką braku wiedzy na temat naturalnego życia kotów), za to przy właścicielach psów już wchodzi wszelkiego rodzaju tresura, nauka dobrego zachowania, jakieś maty węchowe itp. To jest dla mnie tak ogromna przepaść, że nie jestem jej w stanie pojąć.
Sama mam dwa koty i papugę, która ma 24/7 otwartą klatkę i może sobie z niej wychodzić kiedy chce. Mając te dwa koty nie wyobrażam sobie,żeby miały nie spełniać swoich potrzeb wynikających z natury jak właśnie wchodzenie na wysokości, drapanie, a już w ogóle, żebym je miała za to karać.
Ostatnio zmieniony przez Wendyy (10-12-2021 o 13h17)