wolisz swieta eleganckie, w ladnych sukienkach i koszulach, czy smieszne i wygodne, w czerwonych swetrach z rudolfem i kapciach?
yup, dobrze dobrane pod siebie i z odpowiednich materialow są rownie wygodne co normalne ciuchy, albo i sportowe! wiele z nich jest uniwersalnych i mozna laczyc je z roznymi rzeczami, albo nosic na rozne sposoby i zmieniac klimat stylizacji samymi dodatkami - elegancka sukienka inaczej wyglada z obcasami a inaczej z trampkami, biala koszula inaczej wyglada ze zlotą bizuterią i inaczej z koralikami, daje to pole do popisu i pozwala kupowac ciuchy lepszej jakosci (a co za tym idzie czesto po prostu drozsze) na lata bo mniejsza szansa ze ci sie znudzą albo zmieni ci sie styl. np mam w szafie takie sliczne, zolte haori w rozowe kwiaty, ale tak naprawde bardzo rzadko je nosze, bo jak ubiore jakas wzorzystą koszulke to razem z tą narzutką robi sie juz wszystkiego za duzo. ale mam tez rozowe okulary czy torebke w kwiaty i po nie siegam juz o wiele czesciej. mialam te torebke na roznych okazjach i podczas matur gdy bylam ubrana na elegancko slyszalam, ze wyglada jak droga torebka gucci, a znowu gdy ubralam sie w cos innego i poszlam z nią na koncert to byla bardzo rockowa. dobrym przykladem dla elegancji i jednoczesnie wygody jest styl academia (zwlaszcza dark academia), ale nie tylko, np styl boho tez ma mase fajnych elementow. no i kreacje wieczorowe bardzo często mają w sobie brokat, a ja uwielbiam brokat i ogolnie wszystko co sie swieci, bizuteria wieczorowa tez jest piekna a raczej nie nosi sie jej na co dzien.
Ostatnio zmieniony przez Flower (25-11-2021 o 18h05)